Izložba “Moderne ikone” u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 23. srpnja 2021. - 11:08
Autor: 

Izložba slika akademske slikarice mr. Ljiljane Kolundžić “Moderne ikone” bit će otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u ponedjeljak, 26. 7.,  s početkom u 21 h.

„Ljiljana Kolundžić je rođena 1967.godine u Podgorici, Crna Gora. Diplomirala na VPŠ, Likovni odsjek u Nikšiću. Slikarstvo je diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Crna Gora. Magistarske studije završila 2007.godine na istom fakultetu. Članica je ULUCG od 1994 godine. Pored crteža, radi slike u kombiniranoj  tehnici i kolaže. Njena djela se nalaze u značajnim galerijskim zbirkama kao i privatnim kolekcijama. Pored aktivnog umjetničkog rada, Ljiljana Kolundžić je radila kao profesorica likovne umjetnosti u Gimnaziji ,,Petar I Petrović Njegoš’’ u Danilovgradu.Sada radi kao pomoćnica direktora u JU Muzeji i galerije Podgorice. Umjetnica je imala petnaest samostalnih izložbi, a više puta je izlagala kolektivno. Dobitnica je druge nagrade za slikarstvo na Jugoslovenskom konkursu povodom 2. maja 1988. godine, nagrade za slikarstvo Pivo Karamatijević 1997., nagrade za slikarstvo Mlada crnogorska umjetnost 1998. kao i prestižne nagrade Ismet Mujezinović mladom autoru na XIII Internacionalnom bijenalnom festival portreta – crtež i grafika., Tuzla, Bosna i Hercegovina – 2008.godine“.

Na otvaranju izložbe govorit će direktor JU Muzeji i galerije Podgorice Vučić Ćetković i povjesničarka  i teoretičarka umjetnosti  Nina Milićević dok će u glazbenom dijelu programa   nastupiti duo, Bruna Matijević (flauta) i Nevila Buši Klakor (violina).