Refresh festival u diskoteci Maximus

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 14. kolovoza 2015. - 9:10
Autor: 

Pred oko 3.000 ljubitelja elektronske glazbe, sinoć je otvoren deveti po redu Refresh festival u superklubu  Maximus u Starom gradu u Kotoru. Na tri bine tijekom najduže noći u Maximusu, nastupilo je 15 izvođača, a titulu apsolutne zvijezde večeri očekivano je obranio najpopularniji njemački tehno producent Chris Liebing, tijekom čijeg, naknadno produženog, nastupa od preko tri sata, publika je mogla da uživa u pravom audio-vizualnom spektaklu. Specijalni LED ekrani, postavljeni duž ograde na galeriji centralne dvorane Maximusa, uz video materijali koje su pratili pažljivo programirani svjetlosni efekti obilježili su moderni tehno zvuk po kojem je Liebing planetarno prepoznatljiv.

Njemački virtuoz sinoć je konstantno držao u miksu po nekoliko tehno numera specijalno produciranih u njegovom studiju za brojne ovogodišnje nastupe na najvećim svjetskim festivalima. Uvod u čistu tehno noć napravio je podgorički duet iz Tehno klinike, Gav i Raven, dok je čast da zatvori maratonski program prve noći Refresh festivala u potpunosti opravdao domaći tehno producent Aleksandar Grum, kojem je po  svojim riječima, ovaj nastup sa Chrisom Liebingom predstavljao ispunjenje dječačkog sna. Liebing je napustio Maximus nekad iza 6 sati izjutra oduševljen izgledom Maximusa, programom Refresha i ljepotama povijesno značajnog Starog grada Kotora, uz želju da se vrti u Crnu Goru i Maximus čim prije.

Usijanje se desilo i u donjoj dvorani Maximusa na Trance bini kojom je sinoć suvjereno vladao izraelski DJ i producent Vibe Tribe, ruskog podrijetla  i punog imena Stas Marnyanski. Set za sve prave ljubitelje psihodeličnog trensa  nije ostavio ravnodušnim tijekom puna dva sata, u pojedinim momentima uz prave erupcije oduševljenja brojnih ljubitelja ovog elektronskog žanra. Beogradski kolektiv Goasapiens DJs imali su težak, ali uspješno dostignut zadatak da održe visoku atmosferu sve do ranih jutarnjih sati  na Trance bini. Ovako jak start festivala na donjoj dvorani ne bi bio moguć da uvodne taktove nisu pažljivo spremio i DJ Chandra. Prvi val osvježenja na rasplesanu Fresh binu sinoć su donijeli domaći miks majstori Marek Tripkowsky i Darko Milošević, dok je završni set nikšićkog DJ Proximusa ozbiljno konkurirao i programu glavne bine.

Večeras u Maximusu dolazi dugo iščekivana francuska elektro diva Miss Kittin, čiji će set ispuniti centralnu dvoranu do kraja, a društvo na glavnoj bini pravit će joj beogradski disk džokeji Sagor Mash i SMT#NG, te crnogorski favorit Millok. Za nastavak visoke energije na Trance bini pobrinut će se izraleski mag Ezra Didi, poznat i kao Bizzare Contact, koji će večeras da ponovo nastupi u Maximusu, ali s drugim projektom pod nazivom Royal Flush! Uz njega trensere će da raspamete još i podgorički DJ Shogan, te legenda beogradskog trensa Aquapipe. Program Fresh bine večeras predvodit će novljanski majstor P.S  s tročlanom ekipom u sastavu Budo Šuković, Bodzie i Soft 85.

Dnevne ulaznice se mogu kupiti svake večeri na ulazu u Maximus po cijeni od 12 eura.