Refresh festival u kotorskom klubu Maximus!

Time to read
4 minutes
Read so far

Četvrtak, 06. kolovoza 2015. - 9:09
Autor: 

Najpopularniji njemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter, predvode ovogodišnji program glavne bine Refresh festivala u Kotoru, koji će se održati od 13. do 15. kolovoza u superklubu Maximus. Glavni program u centralnoj dvorani Maximusa pojačat će uvodnim i završnim nastupima, prije i poslije glavnih izvođača, regionalni i domaći disk džokeji, redom od četvrtka do subote: Gav i Raven iz Tehno klinike, Aleksandar Grum, SMT#NG, Millok, Sagor Mash, Jan De R, Rayo i iskusni Gillerz kome će pripasti čast da zatvori ovogodišnji Refresh. Njima će se na Trance bini, tijekom tri duge noći na donjem nivou kluba Maximus, pridružiti izrazito traženi predstavnici trance glazbe, popularni izraelski trenseri Royal Flush, čuveni psy-trance velikan Vibe Tribe i „full-on“ majstor Indra. Na ovoj, tradicionalno najenergičnijoj zoni festivala, nastupat će redom Shogan, Offline, Chandra, Aquapipe, Pashton Kutcher i Janko Raščanin. Omiljena festivalska bina domaće publike svake godine je Fresh Stage, na kojem će ove godine nastupati redom Darko Milošević, Proximus, Marek Tripkowsky, Budo Šuković, Bodzie, P.S, Soft 85, Iks-Oks, Mtech i Audiostorm.

Ulaznice za deveti Refresh po cijeni od 20 € za sve tri festivalske noći, prodaju se u mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u 23 mjesta diljem Crne Gore. Finalna cijena za trodnevnu ulaznicu biće 25 €, dok će dnevne ulaznice koštati po 12 € na vratima Maximusa. Ulaznice po nižim, promotivnim cijenama i ove godine očekuju ljubitelje kvalitetnog Refresh festivala, i to direktno kod promo tima, na promotivnim žurkama od Nikšića (5. kolovoz), Herceg-Novog (6. kolovoz),  Budve (7. kolovoz) i Kotora (8. -12. kolovoz), pa sve do Ade Bojane (7. kolovoz). Na svim promotivnim žurkama u akciji „1+1“, dvije trodnevne ulaznice prodavat će se za samo 30 €, što je ušteda od 40% u odnosu na finalnu cijenu!

Prošlo festivalsko izdanje  imalo je ukupno 20 žurki za 12.000 posjetitelja, s više od 50 izvođača iz Njemačke, Velike Britanije, SAD, Italije, Rumunije, Srbije, BiH i Crne Gore. Kakve dojmove nose zvijezde, a kako se provodila publika na sve tri bine u superklubu Maximus, najbolje se vidi u filmu s prošlog festivalskog izdanja.

O vodećim izvođačima devetog Refresha:

Chris Liebing važi za jednog od lidera svjetske tehno scene uz besprijekornu reputaciju i svojevrstan status superheroja među publikom i kolegama. Karizmatični producent iz Frankfurta, koji ove godine obilježava dvije decenije rada, poznat je po brojnim tehnološkim inovacijama, te virtuoznom „živom“ nastupu. Njegov putni kalendar važi za jedan od najluđih na sceni, pa je u posljednjih nekoliko mjeseci već obuhvatio Tokio, Njujork, London, Peking, San Francisko, Meksiko Siti, Detroit, Buenos Ajres, Majami, Berlin i Barselonu. Mnogi se slažu da je Liebing trenutno na vrhuncu karijere jer je u posljednje dvije godine hedlajner na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Exit, Melt, Time Warp, BPM, Awakenings, WMC, Mayday, Hyte, Nature One i drugi kojima se ovog ljeta pridružuje i kotorski Refresh!

 

Miss Kittin je autentična andergraund heroina čije pjesme su dostizale vrhove top lista, ostavljajući iza sebe i najkomercijalniji pop! Njen upečatljivi vokal definirao je kultne numere s dokazanim producentima kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth s tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy s kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“. U novije vrijeme, izdvojio se nezaobilazni singl „Exit“, inspiriran istoimenim festivalom, koji s njom snimao Dubfire iz tandema Deep Dish. Trenutno vodeći klub na Ibici, Ushuaia, objavio je program koji predvode Miss Kittin, Catz ’N Dogz, Kolsch, Deetron, Agoria i drugi. Na nju ove sezone računa i superklub Pacha, a redovito nastupa u najpoznatijim klubovima kao što su berlinski Berghain i Watergate, pariski Rex, singapurski Zouk, te Amnesia i Space na Ibici. Aktuelni nastupi na ovogodišnjim najvećim festivalima cementirali su Miss Kittin, kao najtraženiju damu na današnjoj elektronskoj sceni.

 

Derrick Carter je nedavno uvršten na listu 100 najpoznatijih građana Čikaga, gdje su još samo dva house producenta: Felix Da Housecat i Frankie Knuckles. Iza sebe ima nekoliko studijskih, kompilacijskih i čak 14 miks albuma, te desetine singlova i preko stotinu remiksa za imena kao što su Royksopp, Sade, Bebel Gilberto, Seal, Carl Cox i Sven Vath. Njegova izdavačka kuća „Classic“, svrstava se u red najutjecajnijih, a ove godine ima svoju binu na gigantskom festivalu Tommorowland. House klasici poput Carterove „Where U At“ služe poput modela za mlade producente, a njegovi setovi obiluju neobjavljenim singlovima, remiksima koje radi samo za nastupe, te raritetnim izdanjima koja se danas mogu pronaći samo kod ekstremnih kolekcionara poput njega ili na pozornicama festivala kakav je kotorski Refresh!

Royal flush najnoviji je projekt izraelskih producenata koji čini dvojac: Didy Ezra (Bizzar Contract) i Eddie Zaltsman (Mystical Comlex), stvoren da udari psy trance podove diljem svijeta. Giganti u trance pravcu udružili su se kako bi clubberima diljem planete pružli novi progressive trance zvuk. Prošlo je samo nekoliko mjeseci od njihovog zajedničkog debi albuma “Sub Zero”, koji je neposredno po izlasku doživio veliku ekspanziju prihvaćen od strane publike širom planete, te dobio veliku podršku od lidera psy trance glazbe kao što su: Coming Soon!!!, Simon Patterson, Loud, Ace Ventura, Class A, D – Addiction i mnogih drugih.

 

Vibe tribe projekt je producenta Stas Marnyanskog koji važi za jednog od lidera trance scene. Njegov inovativni, melodičan psy trance koji ostavlja bez daha donio mu je svjetsku slavu i priznanja, a svjež trance zvuk i reputacija kod clubbera postavili su ga na mapi najzahtjevnijih i najboljih trance bina na svijetu. Njegove trake istakle su se na vrhunskim svjetskim etiketama kao što su: Mainstage Records, HOMmega Records, Neurobiotic Records, B.N.E Records, Crystal Matrix, Spun Records, Noga Records i mnogim drugim. Udruživši snage sa nekim od lidera psy trance scene: Infected Mushroom, Skazi, Sesto Sento, Bizzare Contact, Azax Syndrom, Space Cat, Spade, trance mag putuje po svijetu konstantno nastupajući na svakom značajnom eventu, prezentirajući svoj jedinstven i moćan stil masovnoj publici.

Indra važi za oštrog i sjajnog tvorca nevjerojatnijih ideja i melodija, čija je osnovna ideja vodilja da podstiče kreativni duh i podiže atmosferu kod mladih ljudi. U svojoj bogatoj karijeri surađivao je s mnogim velikanima: Matan aka Gataka/Sesto Sento, Sound of Soul, Safi Connection, Guy peled aka Beat Hackers/Trauma, Future Prophecy, što je dodatno pospješilo i istančalo njegov glazbeni ukus i istaklo ga na ljestvici najtraženijih trance DJ – eva svijeta. Svojim mračnim, intezivnim i eksperimentalnim tonovima, Oshri Krispan dosegnuo je zvijezde zahvaljujući oštroj i sjajnoj proizvodnji nevjerojatnih ideja, atmosfera, melodija i više različitih frekvencija radeći  izdanja za: Spliff Music, Sigma rec, DemonTea rec, USTA rec, Enigmatic Sound rec, Shiva link rec, Tribadelic rec.