Refreh se nastavlja u Maximusu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 15. kolovoza 2015. - 10:42
Autor: 

I druga noć ovogodišnjeg, devetog Refresh festivala elektronske glazbe  u Kotoru, nastavljena je u visokom ritmu, višem i od već previsoke ljestvice kojom je završeno uzbudljivo otvaranje u prepunom klubu Maximus. Uz ovacije blizu 3.000 fanova u Maximusu, čuvena kotorska diskoteka sinoć je ugostila francusku elektro divu Miss Kittin, koja je vidno oduševljena atmosferom, priredila jedan od boljih nastupa po mišljenju i najiskusnijih. Dama iz Grenobla sinoć je prikazala zavidne DJ vještine stečene tijekom preko dvije decenije na sceni, a nakon ovog izuzetnog nastupa, otpjevala je uživo i neke od svojih najvećih hitova. Nizale su se fanovima dobro poznate numere „Frank Sinatra“ i „1982.“, koje su obilježile suvremenu elektronsku glazbu, a Kittin je prikazala da je prava žanrovska enciklopedija uz set sastavljen od klasika, raritetnih izdanja i nekih od trenutno najsvježijih hitova s Ibize odakle je doletjela pravo u Crnu Goru. Program glavne bine otvorio je beogradski DJ SMT#NG, kojeg je za DJ pultom naslijedio ulcinjski producent Milo Kekić, poznat van okvira Crne Gore kao Millok, dok se za euforično finale još jedne burne noći u Maximusu postarao iskusni beogradski DJ Sagor Mash.

Podgorički trenser Shogan pokrenuo je mašineriju donje dvorane Maximusa, spremivši Trance binu za zvijezdu druge večeri Ezru Didija iz Izraela, poznatog pod imenom Bizzare Contact, koji se publici predstavio sa svojim projektom Royal Flush. Naziv bine i čuvenog žanra u potpunosti je opravdao beogradski majstor Aquapipe koji je fanove doveo u pravo stanje transa!

Invaziju na Fresh binu, omiljenu među domaćim ljubiteljima elektronske scene, sinoć su izvršila četvorica Novljana, inače uvijek rado viđenih gostiju u Kotoru. Kvarter je predvodio Slobodan Popović kojeg svi znamo pod kratkim inicijalima P.S, a sa krila su ga pokrivali Budo Šuković i Bodzie, dok je isturen u špicu bio regionalno sve traženiji Miloš Vučković, poznatiji kao Soft 85.

Večeras u Maximusu program predvodi house ikona Derrick Carter iz Čikaga, a na glavnoj bini Refresha nastupit će još i podgorički doajen Gillerz, deep houser Jan De R iz Bara, te kotorski domaćini s velikim iskustvom Ljubo Čikić i Niggor. Programska završnica festivala na Trance bini bit će u znaku izraelskog psy-majstora Indre, uz kojeg će da nastupe još domaće trance vedete Pashton Kutcher i Janko Raščanin. Za finalno osvježenje na Fresh bini zaduženi bit će perspektivni duo Iks-Oks, te naši istaknuti producenti Ognjen Vuković kojeg znamo pod imenom Audiostorm i Mladen Banović, poznatiji ljubiteljima elektronske glazbe kao Mtech.

Ulaznice za završnu noć devetog Refresh festivala mogu se kupiti na ulazu u Maximus po cijeni od 12 eura.