Program „Novembarskih dana“ u Tivtu otkazan

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. studenog 2020. - 13:35
Autor: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Tivtu, zaključkom općinskog Tima za zaštitu i spašavanje, odlažu se sve aktivnosti planirane u sklopu programa „Novembarskih dana“. Odložene su sve sportske aktivnosti planirane programom, ali i kulturne manifestacije koje su organizirane u zatvorenom prostoru: izložbe, promocije, koncerti i kazališne  predstave.

Solistički koncert Antonije Vučinović planiran za subotu, 14. 11., će biti  prikazan uživo putem neke od on-line platformi, o čemu će javnost biti  blagovremeno obavještena.

Izložba Duška Miljanića „Lica mog vremena“ u JU „Muzej i galerija“ Tivat, bit će otvorena za javnost do kraja ovog mjeseca. Svi ostali sadržaji planirani u ovoj ustanovi kulture, su otkazani dok se ne stvore uvjeti za realizaciju.

Projekt izložba „TransformaTivat“ Turističke organizacije Tivat, bit će održan u predviđenom terminu 17. 11., na Pinima od 11h, uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera. Također, štandovi Općine  Tivat s izloženim domaćim proizvodima radit će kako je predviđeno od 16. do 21. 11., od 9:00 do 16:00 h na već poznatim lokacijama (Trg od kulture i Trg magnolija).

Uprava Muzičke škole Tivat razmatra alternativni način obilježavanja tradicionalnog rođendanskog koncerta „Muzički pozdrav gradu“, o čemu će javnost biti naknadno obavještena.

„Imali smo najbolju namjeru da i ove godine održimo određen broj manifestacija, u skladu sa svim propisanim mjerama, i da tako novembar odiše svečarskim duhom koji Tivat zaslužuje. Međutim zdravlje građana je prioritet i ne želimo da rizikujemo“, naglasio je predsjednik Općine Željko Komnenović.

Sama proslava Dana općine,  21. 11., za sada će se održati kako je planirano, budući da se gotovo sve aktivnosti dešavaju napolju. Svečana sjednica Općine Tivat će biti održana uz strogu primjenu svih pravila i uz minimalan broj prisutnih uzvanica. Općina Tivat izražava nadu da će otkazani događaji biti organizirani čim se steknu uvjeti epidemiološka situacija to dozvoli.

Foto: Miko Photography studio