Okončanje radova na Jadranskoj magistrali u Tivtu najavljeno za 29. 12.

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 26. prosinca 2020. - 11:31
Autor: 

Predsjednik Općine  Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor poduzeća d.o..o „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić, sa suradnicima, razgovarali su jučer o dinamici izvođenja radova na spajanju Herceg Novog na Regionalni vodovod, koji se odvijaju na dijelu Jadranske magistrale kroz Tivat.

Predsjednik Općine je ukazao na nezadovoljstvo građana višemjesečnim radovima koji ometaju normalno funkcioniranje i poslovanje na Seljanovu i u Donjoj Lastvi. Po prvobitnim informacijama kraj radova najavljen je za 20. 12. Također, oštećen je dio trotoara duž ogradnog zida Porto Montenegra i na određenim lokacijama u Donjoj Lastvi. Aktualna je i tema deponiranja građevinskog šuta, koji se u prethodnom periodu odlagao na lokaciji nekadašnjeg poljoprivrednog dobra u blizini Aerodroma Tivat.

Iz Regionalnog vodovoda najavljuju da će, ukoliko to i vremenski uvjeti dozvole, svi radovi biti završeni 29. 12. Do sada je završeno 98% planiranog posla u smislu iskopa i polaganja cijevi. Kada je u pitanju deponiranje  zemlje i drugog građevinskog materijala, izvođač radova je bio dužan s Općinom definirati lokaciju deponiranja ovog materijala, što nije bilo moguće imajući u vidu da Tivat ne posjeduje deponiju za odlaganje građevinskog otpada. Investitor - Regionalni vodovod je preuzeo obavzu da naloži izvođaču radova sanaciju lokacije na poljoprivrednom dobru. Zemlja će biti transportirana na za to predviđenu deponiju, o čemu će Općina Tivat biti obavještena.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor naložio je izvođaču sanaciju oštećenih trotoara na Seljanovu i u Donjoj Lastvi. Ovo će biti izvršeno do 5. 1. 2021: „Prioritetno je završiti radove koji ometaju redovno saobraćanje. Kada se oni završe, biće sanirani i oštećeni trotoari“, rečeno je iz Regionalnog vodovoda.

„Opština Tivat nema namjeru ni na koji način ugroziti ili usporiti dinamiku izvođenja radova, ali uzima aktivnu ulogu u kontroli izvođenja radova, imajući u vidu brojne pritužbe građana i njihove interese. Zajednički nam je cilj da se radovi čim prije završe i da se sve javne površine dovedu u prethodno stanje“, naglasio je Komnenović.