Počinju „Novembarski dani“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 03. studenog 2020. - 8:41
Autor: 

U susret 21.11., Danu oslobođenja i rođendanu Općine Tivat, lokalna uprava u suradnji s javnim ustanovama i institucijama, sportskim kolektivima i nevladinim organizacijama, priređuje cjelomjesečni  program različitih kulturnih i sportskih događanja. Ovogodišnji program „Novembarskih dana“ trajat će od 2. do 27.11., i obuhvatit će oko 30 različitih programa i događaja.

U pitanju su izložbe, kazališne  predstave, promocije knjiga i drugih publikacija, koncerti, tradicionalne svečane aktivnosti na sam Dan Općine, sportski događaji...

Ove godine Dan opštine dočekujemo u specifičnim okolnostima epidemije, ali mu se radujemo i ulažemo jednak entuzijazam u organizaciju događaja, kako bismo građanima ponudili različite sadržaje, ali i kako bismo na dostojan način obilježili praznik grada. Posebna pažnja usmjerena je na to da sve aktivnosti budu organizovane u skladu sa važećim mjerama zaštite od koronavorusa, pa je i sam program prilagođen tome“, rekao je predsjednik Općine Željko Komnenović.

Sam Dan Općine  obilježit će tradicionalna trka mira „Ivo Belan“, polaganje vijenaca na spomenik palim borcima NOR-a, ceremonija predaje općinske zastave odredu Bokeljske mornarice i svečana sjednica Skupštine Općine uz ograničen broj  uzvanica.Građanima će biti predstavljen četvrti praznični broj izdanja „Sa požutjelih stranica“, koji ove godine za temu ima kazališni život u Tivtu kroz vrijeme. I ovog je puta uređivački tim koji čine Dubravka Nikčević, Ana Ivanović i Slavko Krstović, sabrao najinteresantnije arhivske tekstove i autentične stare fotografije na ovu temu. Izuzev tiskanog, ovo će se izdanje naći i na sajtu Općine Tivat, u elektronskom formatu. U realizaciji programa „Novembarskih dana“ sudjeluju : organi lokalne uprave, JU „Centar za kulturu“ Tivat, JU „Muzej i galerija“ Tivat, Turistička organizacija Tivat, poduzeće Brand New Tivat, obrazovne ustanove, brojne nevladine organizacije i sportski klubovi. Ove godine izostat će događaji koji podrazumijevaju  okupljanje građana u većem broju i masovniju posjećenost.

Dizajn: Brand New Tivat