Osnovan Općinski odbor Crnogorske demokratske unije u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 05. ožujka 2015. - 8:55
Autor: 

Crnogorska demokratska unija je jučer osnovala Općinski odbor u Tivtu.

Za predsjednika OO Cdu Tivat izabran je Radomir - Rajko Čavor, kapetan duge plovidbe i jedan od najiskusnijih pomorskih pilota u Crnoj Gori. Sekretar Općinskog odbora Cdu Tivat je gospođica Ana Di Ceglie, turizmolog.

Odbor Cdu u Tivtu namjerava da se aktivno uključi u razmatranje politike vladajuće većine na lokalnom nivou  i traženje odgovora na probleme s kojima se suočavaju građani Tivta.  

"Cdu smatra da je prvenstveno potrebno dati odgovor na pitanje položaja Tivćana u njihovom sopstvenom gradu - u tzv. crnogorskom Monaku - odnosno da je nužno obznaniti i objasniti koje će to posljedice lokalno stanovništvo morati da pretrpi zahvaljujući politici tzv. “uklanjanja biznis barijera”, tj. zbog odluka kojima se uvode olakšice stranim investitorima koji pravo na rad i sticanje profita ostvaruju na prostoru Tivta.

Takođe, primjetne su poteškoće i zastoj u realizaciji brojnih planiranih krupnih investicija, poput izgradnje kanalizacionog sistema na prostoru Opštine. Kasni se i sa završetkom radova na manje zahtjevnim projektima, kao što su izgradnja kompleksa “Magnolija” i rekonstrukcija Gradske tržnice. Opštinska vlast o tome mora pružiti jasne informacije i odgovore " - navodi se u priopćenju Općinskog odbora CDU Tivat.