Izjava Nevena Staničića, potpredsjednika Cdu i nosioca liste Cdu na izborima u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. ožujka 2016. - 10:22
Autor: 

Izjava Nevena Staničića, potpredsjednika Cdu i nosioca liste Cdu na izborima u Tivtu
Cdu: "Podrška" besmislenim inicijativama
Crnogorska demokratska unija želi da da svoj skromni doprinos političkom teatru apsurda koji se upravo dešava u našoj zemlji.
Iako je inicijativa partije koju prepoznajemo po kravatama da se uoči samih izvora u Tivtu izglasa nepovjerenje predsjedniku opštine Tivat gotovo perfektno besmislena, imamo prijedlog koji je manje smislen od te inicijative.
Naime, Cdu je spremna da podrži tu inicijativu ukoliko se sjednica tivatskog parlamenta održi u subotu 16. aprila ove godine, u toku izborne šutnje. Ukoliko se nekome čini da se tu krše neka pravila, imamo još besmislenije rješenje, da ne narušavamo izbornu ćutnju: da se glasanje o nepovjerenju organizuje poslije 17. aprila, pošto se prebroje glasovi i utvrde rezultati izbora u Tivtu! To bi bilo dibidus apsurdno. Nema besmislenije opcije, u to smo ubijedjeni!
(Za ovu priliku nećemo šire komentarisati ideje iste stranke, koja traži da se organizuju vanredni izbori u Herceg Novom i Baru, dok istovremeno bojkotuje izbore u Tivtu. Takva politička papazjanija ima gotovo poetsku vrijednost.)
U očekivanju razumijevanja i podrške za naše dobronamjerne ideje, napominjemo da inicijativa stranke g. Bečića nije jedini apsurdni prijedlog koji smo ovih dana prinuđeni da slušamo. Tu su, rame uz rame sa predloženom smjenom g. Novosela, rok koji je odlazeći predsjednik Skupštine postavio tivatskom odboru stranke na čijem je čelu (7. april) da povuku predatu izbornu listu i ultimatum predsjednika DF-a, pardon DEMOS-a, g. Lekića (9. april) do kojeg se "mora" završiti tzv. "parlamentarni" dijalog i odložiti izbori u Tivtu. I jedan i drugi lider vjerovatno znaju za neki uporedni primjer da su regularno raspisani redovni izbori odloženi dva-tri dana prije glasanja, a da prethodno nije uvedeno vanredno stanje ili objavljen rat? Njihove ideje su za rubriku "vjerovali ili ne!".
Za sve to vrijeme, partija protiv koje se gorepomenuti, tobože, bore, samo ubira nezaslužene političke poene i pokazuje svima da protiv sebe ima političke diletante i lidere koji nastoje da se nekako domognu vlasti bez izbora i mimo izbora. Crnoj Gori je potrebna ozbiljna opozicija.
Cdu očekuje da se izbori u Tivtu ne odlože. Odlaganje bi značilo opasni presedan. Ne gradi se demokratija kršenjem zakona, a još manje besmislenim inicijativama.
Vrijeme je za Cdu, vakat je za Tivat!

Press služba Cdu
Podgorica, 30. mart 2016.