Cdu: Odlaganje izbora u Tivtu je nezakonito i besmisleno

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. ožujka 2016. - 9:16
Autor: 

Učesnici "parlamentarnog" dijaloga još uvijek pregovaraju o odlaganju izbora u Tivtu. To je besmisleno, čak i da je zakonito. 

Jasno je, naravno, da nije zakonito. Crnogorska demokratska unija je već upozorila da je eventualno odlaganje izbora koji su regularno proglašeni i zakazani za 17. april sasvim jasno nezakonito. I ako se skupštinska većina opredijeli da donese zakon o tome, njegova neustavnost je jasna i osrednjem studentu prava, a ne Ustavnom sudu. 

I pored svih nelogičnosti i političke nelegitimnosti partija i udruženja građana koji se lažno predstavljaju kao "parlamentarni", svima je jasno zašto im je potrebno odlaganje: nemaju podršku u Tivtu ni listu da sastave. Da li je njihova nespremnost vrijedna ugrožavanja ustavnog poretka i demokratskih principa? Ko je važniji - ambicije te dvije i po stranke, ili demokratski sistem u Crnoj Gori? 

Kada ovome dodamo zahtjeve jedne od "parlamentarnih" partija da se u Herceg Novom i Baru hitno organizuju vanredni izbori, a da se u Tivtu odlože i da se glasa o povjerenju predsjedniku Opštine petnaest dana prije izborne ćutnje, sve dobija odlike teatra apsurda. To je jednostavno besmisleno. 

Cdu predlaže da se eventualna odluka o odlaganju izbora u Tivtu proglasi 1. aprila. To je pravi datum za takvu odluku.