KotorArt Talenti krenuli na mini turneju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. svibnja 2018. - 8:37
Autor: 

Ideja o KotorArt  Talentima proistekla je iz odlične suradnje KotorArt Don Brankovih dana muzike i ŠOSMO „Vida Matjan“,  tijekom  koje zajedno već nekoliko godina realiziraju Kotorsku koncertnu sezonu,  koja podrazumijeva koncerte eminentnih umjetnika i profesora  sveučilišta i njihove besplatne majstorske radionice za učenike škole.

KotorArt talente za 2017./2018. , čine neki od najboljih instrumentalaca srednje glazbene  škole i to: Boško Tujković-harmonika, Tamara Živković-flauta i Andrijana Jovanović-klavir koji su se već predstavili na koncertima u Kotoru i Tivtu. Oni će u periodu od 18 . do  23. 5. nastupiti na mini turneji  u dvoranama glazbenih  škola u Novom Sadu, Beogradu i Zrenjaninu. Na programu ovih koncerta  naći će se kompozicije Chopina, Poppa, Telemanna, Bacha i Semjonova.

Ovim projektom učenicima  se pruža važno iskustvo javnog nastupanja, upoznavanja svojih kolega i predstavljanja u drugim sredinama poslije čega će biti spremniji za budući glazbeni poziv.

 Posjetom ovim eminentnim glazbenim školama, suradnja na obostrano zadovoljstvo bit će realizirana sklapanjem Memoranduma o suradnji,  koju će u ime ŠOSMO "Vida Matjan" potpisati ravnateljica Laura Jovanović. Također,  bit će upućen i poziv kolegama iz škola na uzvratni posjet u želji da ta suradnja pređe u tradiciju.

Ovo je samo prvi u nizu planiranih koncerata  u organizaciji škole i KotorArt Don Brankovih dana muzike, nakon čega talente očekuju i predstavljanje u drugim gradovima Crne Gore i regije.