Predstavljanje kotorskih talentiranih glazbenika kroz platformu “KotorArt talenti”

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. lipnja 2017. - 20:08
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike već 16 godina ulažu u talente. “Ove godine lansiraćemo platformu “KotorArt Talenti” putem koje ćemo na koncertima u Crnoj Gori i regionu uz logističku podršku KotorArta, predstaviti četvoro učenika Muzičke škole “Vida Matjan” koji su dobitnici brojnih nagrada. Prva prilika prilika za njihov nastup kao KotorArt talenata biće 31. jula u okviru koncerta u hotelu Regent gdje će biti i predstavljeni dometi dosadašnje saradnje Santa Barbare i Kotora, dva pobratimska grada“, priopćila je Sara Lakičević, PR festivala KotorArt.

Radi se o talentima: Nađi Janković (gitara), Tamari Živković (flauta), Bošku Tujkoviću (harmonika) i Andrijani Jovanović (klavir).   

Nastavak suradnje KotorArt - Don Brankovih dana muzike i Muzičke akademije zapada iz Santa Barbare, bit će definiran krajem lipnja u Kaliforniji gdje će na poziv organizatora, tijekom trajanja Akademije, boraviti Marina Mikić, asistentica umjetničkog direktora Don Brankovih dana muzike Ratimira Martinovića.

U suradnji s Muzičkom akademijom zapada, već nekoliko godina unazad, KotorArt organizira audiciju za dodjelu stipendija za jednomjesečni boravak i rad u okviru ove prestižne svjetske institucije. U pitanju je puna stipendija koja podrazumijeva putne i troškove jednomjesečnog boravka kao i participaciju u radu majstorskih kurseva, orkestra i svih drugih programa Akademije. 

Do sada je ovu audiciju u Kotoru položio prvi čelista Sarajevske filharmonije Isak Haračić, koji je, ovo iskustvo nazvao “životnom šansom za jednog glazbenika”. Također, nekoliko glazbenika je dobilo pismo ohrabrenja i poziv da ponovno apliciraju. Inače, tisuće glazbenika iz cijelog svijeta godišnje aplicira za  ovu prestižnu glazbenu instituciju i njene programe.

KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama pružaju potporu mladim naraštajima u njihovim umjetničkim počecima.

Iz godine u godinu, KotorArt organizira koncerte Muzičke škole „Vida Matjan“, na kojima se pred-stavljaju najbolji učenici ove ustanove. U okviru KotorArt-Don Brankovih dana muzike redovito, rame uz rame, nastupaju najistaknutiji crnogorski solisti ali i naši najperspektivniji glazbenici.

Upravo su na KotorArtu, prije velikih međunarodnih uspjeha, priliku da sviraju dobili umjetnici poput Miloša KaradaglićaRomana Simovića, Crnogorskog dua gitara, Vladane Perović, i drugih.