KotorArt – nastupaju najbolji učenici ŠOSMO „Vida Matjan“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. srpnja 2019. - 8:17
Autor: 

U okviru  XVIII. KotorArt Don Brankovih dana muzike čak četiri termina odvojena su za mlade talente. Prvi u nizu zakazan je za ponedjeljak, 15.7., za najbolje učenike Muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora, dugogodišnjeg partnera festivala.

Sve dodatne informacije o programu i repertoaru, možete pronaći na www.kotorart.me

 Kao izvor mladih talenata, koji svoje karijere nastavljaju na glazbenim akademijama u državi, regiji i diljem svijeta, KotorArt je ŠOSMO „Vida Matjan“ prepoznao i kao svog „programskog partnera“. Više godina zaredom, sadašnji i bivši učenici ove škole imaju priliku da se predstave na Don Brankovim danima muzike. U ponedjeljak, s početkom u 21 sat i 30 minuta nastupaju učenici osnovne Muzičke škole: Mia Filipović (klavir), Damjan Filipović (klavir), Anđela Bijelić (klavir), Kristina Miljenović (gitara), Vasilije Ševaljević (harmonika), Vjera Radulović (violina i klavir), kao i učenici srednje škole: Sara Labib (solo pjevanje), Jovan Jokić (harmonika), Tamara Živković (flauta), Arijana Kollari (solo pjevanje), Boško Tujković (harmonika). Pored njih, na koncertu nastupa i Katrina Agate, violončelistica, gošća iz Santa Barbare, bratskog grada Kotora.

Santa Barbara i Kotor ove godine obilježavaju desetogodišnjicu uspostavljanja suradnje bratskih gradova. Za to vrijeme, dva grada premostila su veliku fizičku udaljenost i svekolike razlike koje postoje među njima, prepoznajući ono što ih spaja: afinitete prema umjetnosti, sportu, kulturi, kulinarstvu – lijepim i plemenitim aspektima života. Česte razmjene, prije svega mladih, talentiranih  ljudi, siguran je put ka jačanju i daljem uspješnom razvijanju ovih veza i stvaranju prijateljstava, koja njeguju iste vrijednosti. Zahvaljujući Komitetu gradova pobratima Santa Barbare i Kotora, pod pokroviteljstvom gospodina Džordža Lilija, koji svesrdno podržava razvoj prijateljstva dva grada, mladi vaterpolisti, kuhari i glazbenici posjećivali su se, učeći međusobno od svojih vršnjaka, šireći svoje horizonte, stječući nova prijateljstva i otkrivajući nove predjele, gradove i zemlje, običaje i kulture. Već nekoliko godina traje uaradnja Festivala KotorArt sa čuvenom Muzičkom akademijom Zapada (Music Academy of the West), a prošle godine započeta je suradnja s Univerzitetom Kalifornije u Santa Barbari (UCSB).