Koncert najboljih učenika ŠOSMO Vida Matjan na Svjetski dan glazbe

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 20. lipnja 2023. - 8:19
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike, u okviru tradicionalnog serijala KotorArt talenti, organizira koncert najboljih učenika Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora. Koncert će se održati sutra, 21. 6., na Svjetski dan glazbe, kao svojevrsni predtakt Festivala, u Koncertnoj dvorani Muzičke škole, crkvi Sv. Duha, s početkom u 20 h.

Na koncertu će nastupiti najuspješniji učenici osnovne i srednje škole: Anna Potapova (flauta) iz klase Angele Mijušković, Dunja Dabić (violina) iz klase Dušice Kordić, Nikolina Dževerdanović, Josip Belan i Ksenija Kovačević (gitare), iz klasa Romea Lukšića, Mirele Mudreše i Davida Martona, Petra Marković (horna) iz klase Daria Krivokapića, Arsenije Surovikin i Marko Medojević (harmonike) iz klase Gorana Ševaljevića, Ana Vulović (klarinet) iz klase Damjana Begovića, Lara Pavićević (solo pjevanje) iz klase Nataše Pavlović, Vjera Radulović i Anja Miljenović (violine) iz klase Mileve Krivokapić, Marija Zečević (klavir) iz klase Ane Mihaljević kao i Dora Štampoić (solo pjevanje) iz klase Milice Milanović.

Klavirski suradnici na koncertu su Renata Kraljević, Nikola Vukčević i Radovan Jovanović.

„Saradnja muzičke škole i Festivala, na obostrano zadovoljstvo, datira još od samog nastanka KotorArta. Zahvalni smo na dobroj i uspješnoj višedecenijskoj saradnji, zahvaljujući kojoj su realizovani brojni koncerti. Festival je uvijek s naročitom pažnjom brinuo o mladim talentima, koji imaju posebno mjesto na širokoj lepezi festivalskog programa. Sjutrašnjim koncertom, uz mlade nade naše muzičke scene, na simboličan način ćemo obilježiti dan koji se proslavlja širom svjeta, Svjetski dan muzike“  - izjavili su iz PR službe festivala.  

 Serijal KotorArt talenti ove godine je podržan od strane agencije za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty, dugogodišnjeg i važnog prijatelja i poslovnog partnera Festivala. U okviru serijala, pored sutrašnjeg koncerta, tijekom festivala, organizira  se i koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja, solistički koncerti violinistice Dee Nicaj i violončeliste Sarija Šaćirija, kao i Forum mladih umjetnika. 

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Općine  Kotor, podršku Europske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inozemstva. Dodatne informacije o planiranim programima mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.