KotorArt Don Brankovi dani muzike - četiri koncerta u okviru serijala KotorArt talenti

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. srpnja 2021. - 9:00
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike godinama predstavljaju platformu koja podržava mlade crnogorske umjetnike i pruža im mogućnost nastupa, afirmiranja i predstavljanja široj publici. Ove godine festival organizira  četiri koncerta u okviru serijala KotorArt talenti.

U srijedu, 28. 7., planiran je koncert istaknutih učenika Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje Vida Matjan, dugogodišnjeg tradicionalnog partnera festivala. Pored škole, festival ima suradnju i s Muzičkom akademijom sa Cetinja i koncert najboljih studenata Akademije planiran je za srijedu, 4. 8. Ove godine, dvojica mladih violinista su dobili priliku  održati solističke koncerte u okviru Festivala. U pitanju su Miljan Stanišić, koji će 30. 7., nastupiti sa svojom sestrom, mladom pijanisticom Lolom Stanišić, kao i Viktor Huter, čiji je koncert planiran za 3. 8., a koji će nastupiti s prof. Oleksijem Molčanovim. Sva četiri koncerta održat će se u Koncertnoj dvorani muzičke škole, crkvi Sv. Duha, sapočetkom u 21:30 h,  a organizirat će se i direktan prijenos koncerata preko društvenih mreža Festivala. 

U okviru Pjace od džeza, također jednog od tradicionalnih serijala koncerata festivala, publika će uživati u nastupima džez sastava u Kotoru i u Luštici Bay. Dugogodišnji partner Festivala, Luštica Bay, i ove godine podržava ovaj serijal koncerata te će se pored kotorske Pjace od muzeja, kvalitetan džez čuti i u amfiteatru ovog ekskluzivnog naselja.

„Koncert sastava iz Austrije, Tribidabo, zakazanog za 24. jul u Luštici Bay i u nedjelju 25. jula u Kotoru, Festival organizuje uz podršku Austrijske ambasade. Ovaj neobičan ansambl čine saksofonista Matijas Majster, harmonikaš Bernd Kolhofer i gitarista Simon Rajthofer. Kotorskoj publici dobro poznat duo Aleksijević, koji čine vokal Aleksandra Bijelić i džez pijanista Ivan Aleksijević nastupiće u subotu 31. jula u Luštici Bay, a nastup u Kotoru zakazan je za nedjelju, 1. avgust. Sastav Just Trio iz Albanije čine pijanista Mateos Đipija, bas gitarista i kompozitor Roni Đura, kao i bubnjar Emiljan Dimo, a njihov nastup je zakazan za petak, 6. avgust u Luštici Bay i nedjelju, 8. avgust u Kotoru. Detaljan program svih koncerata kao i biografije učesnika uskoro će se naći na zvaničnoj internet stranici Festivala, www.kotorart.me“ – stoji u priopćenju.