Kazališna predstava "Bokeško-dubrovački splet“ odigrana i u Dubrovniku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. svibnja 2019. - 9:55
Autor: 

Kazališna predstava "Bokeško-dubrovački splet", koju izvode glumci amateri iz Dramske skupine Dubrovačke privatne gimnazije i Dramske sekcije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, odigrana je u kinu Sloboda u Dubrovniku proteklog petka.

Dan prije, predstava je izvedena u prepunoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u Kotoru.

U predstavi su igrali mladi glumci amateri: Antonio Grgurović, Tea Grgurović, Doris Deković, Irina Bulajić, Nikola Mrvaljević, Matej Knezović, Stefan Drobnjak, Jakov Vukšić, Leo Bjelovučić, Lukša Gavranić, Mihaela Vukas, Romana Trajković i Stjepanka Dabo.

Glazbeni i folklorni dio predstave obuhvatio je klapsku pjesmu u izvedbi dječje klape Nade Baldić “Kotorski gardelini”, igre iz Boke u izvedbi FA “Nikola Đurković” iz Kotora i dubrovačku poskočicu Linđo u izvedbi Udruge “Dubrovački primorski svatovi” iz Dubrovnika.

Nazočnima su se obratili ravnatelj Dubrovačke gimnazije Tomislav Franušić  i autorica projekta Dijana Milošević, koji su istakli značaj ovog projekta. Ovaj projekt predstavlja hvalevrijednu ideju autorice Dijane Milošević te se nadamo da je ovo samo početak jedne lijepe suradnje Dubrovnika i Boke.

Projekt „Bokeško-dubrovački splet“  - poveznica kultura kroz dramsku formu se realizira pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.