NIKOLIĆ – DANI PEJZAŽA...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. ožujka 2014. - 11:23
Autor: 

Gošća emisije „Bokobran" bila je arhitektica Marija Nikolić iz Tivta koja je veći dio svog radnog vijeka provela u općini Tivat kreirajući urbanističke planove u nastojanju očuvanja prostora kao najznačajnije kategorije. Dugogodišnja je članica NVO „Napredak" iz Gornje Lastve, a danas istaknuta članica koja se zalaže za očuvanje održivog razvoja, dakle, razvijati se i živjeti u skladu sa prirodom. Trenutno je angažirana u Upravi za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore.
„Trenutno radimo na jednom veoma značajnom međunarodnom istraživačkom projektu „Kulturna baština – pokretač razvoja" koji realiziramo kroz IPA projekte a u suradnji sa Hrvatskom. Krajnji cilj je da ovim projektom izradimo studiju valorizacije kulturne baštine" kazala je arh. Marija Nikolić.

Ono što NVO „Napredak" kao partnerske organizacije očekuje u narednom periodu su dani pejzaža koji imaju za cilj uključivanje što šire javnosti kojoj treba predstaviti vrijednosti Vrmca, od mirisa, kuhinje zvukova, od toga što je čovjek sve stvarao, što su ljudi ostavili Vrmcu a što je Vrmac ostavio ljudima...
Više poslušajte u našoj emisiji.

Audio: 
Bokobran 14.3.2014