NAJAVA - LASTOVSKA FEŠTA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 31. srpnja 2013. - 9:51
Autor: 

Kulturno zavičajno udruženje „Napredak" Gornja Lastva organizira tridesetdevetu godinu kulturno zabavnu manifestaciju „Lastovska Fešta" u subotu, 3. kolovoza sa početkom u 21 sat.
Na fešti će nastupiti Bokeljska mornarica podružnica Tivat, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, glazbeni sastav Slatka tajna iz Metkovića.
Iz želje da se ne ugasi tradicija, ne uništi naslijeđeno i obnovi ono što je u nestajanju, Lastovljani su se 1975 godine organizirali u Društvo prijatelja Gornje Lastve koje je 1991 godine preimenovano u Kulturno zavičajno udruženje,,Napredak'' Gornja Lastva. „Napredak" je nevladina organizacija osnovana radi njegovanja i unapređenja kulturnog stvaralaštva, očuvanja narodnih običaja i graditeljskog nasljeđa.

Na ovim vrijednostima se nastoji obnoviti život u ovom mjestu. Svjesni činjenice da su se mnoge okolnosti i životni uslovi promijenili, Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva nastoji naći nove razloge i poticaje da se današnje i buduće generacije Lastovljana vrate životu u Gornjoj Lastvi istovremeno poštujući naslijeđene vrijednosti. Nastoje se naći prava mjera i putovi obnove graditeljstva u kojoj se neće bahatom ¨modernizacijom¨ uništiti ono što je do sada, samo načeto zubom vremena, opstalo u svojoj izvornoj ljepoti. Često samo deklerativni i pomalo profanisani i politizovani ekološki slogani ovdje se nastoje pretočiti u životni stav i način življenja koji crpi uzore u nekadašnjosti Gornje Lastve. Istovremeno, težnja cjelovitoj obnovi mjesta, podrazumijeva i njegovanje kulturnog života.