"DAN PLANETA ZEMLJA 2011"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 19. travnja 2011. - 9:15
Autor: 

Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22.travnja. Morsko dobro, već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim NVO, školama i drugim ustanovama organizuje čišćenje i uređenje zone morskog dobra.
U općini Herceg Novi, Morsko dobro će u saradnji sa NVO „EkoFest" sprovesti akciju „Sa riječi na dijela - Planeta Zemlja nam je svima Dom", u okviru koje će biti organizovano čišćenje plaže u Igalu.
Nakon čišćenja biće održana predavanja na temu ekologije i zaštite životne sredine, a sve u cilju podizanja svijesti građana o važnosti očuvanja obale i cijele Planete.

Akciji će se pridružiti Gradska čistoća, Planinarsko društvo „Subra", NVO „Hercegnovski strip festival" i učenici osnovnih i srednjih škola iz Herceg Novog.
U općini Tivat, 20. travnja 2011. godine Morsko dobro će, u saradnji sa NVO „Civilni centar", sprovesti akciju čišćenja podmorja u lučici „Kalimanj".
U akciji će učestvovati ronioci ronilačkog kluba „Neptun Mimoza" iz Tivta, aktivisti ove NVO kao i radnici Javnog komunalnog preduzeća iz Tivta.
U općini Kotor, Morsko dobro, u saradnji sa mjesnom zajednicom „Perast", sprovešće akciju čišćenja i uređenja lokacije na ulazu u Perast - plaža ispod borova. Čišćenje i uređenje lokacije obaviće volonteri i aktivisti mjesne zajednice Perast.
Audio: Dragiša Koprivica- Ronilački klub Neptun