Ekološke akcije u Tivtu za Dan planete Zemlje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 22. travnja 2014. - 13:25
Autor: 

Povodom Dana planete Zemlje, u općini  Tivat održano je više ekoloških akcija. Turistička organizacija Tivat i JP "Morsko dobro Crne Gore" realizirali su akciju čišćenja podmorja i lučice Kalimanj.

Aleksandra Ivanović iz JP Morsko za naš radio:

"Kao i svake godine JP za upravljanje Morskim dobrom u saradnji sa nevladinim organizacijama realizuje aktivnosti povodom Dana planete Zemlje i na taj način obilježavamo ovaj međunarodno prepoznati datum. Na osnovu konkursa koji smo raspisali i pozvali lokalne nevladine organizacije da nam se jave sa svojim aktivnostima povodom ovog datuma, ovdje na području opštine Tivat, u saradnji sa NVO Civilni centar Crne Gore i njihovim partnerima, realizujemo aktivnost čišćenja lučice Kalimanj.

U ovoj akciji, osim volontera NVO Civilni centar Crne Gore, učestvovaće ronioci Ronilačkog kluba Adriatic Blue, aktivisti Kreativne asocijacije mladih, NVO Ekipa zelenih, D.O.O. Advantage. Akciju će podržati i predstavnica Javnog komunalnog preduzeća iz Tivta. 

Takođe, aktivnosti će se realizovati  sutra u Budvi i u Baru, a prekosutra na području opštine Ulcinj"- kazala je Ivanović.

Turistička organizacija Tivat danas je sadnjom cvijeća ispred svojih prostorija u centru Tivta obilježila Dan planete Zemlje, ali i najavila "Turistički cvijet" , manifestaciju koja svake godine okuplja sve veći broj građana u nastojanju da doprinesu stvaranju imidža grada, prepoznatog po hortikulturnom uređenju.

Iz Turističke organizacije danas su najavili tradicionalnu akciju "Turistički cvijet", koja će ove godine biti organizirana  po 21. put.