Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božinović - Hrvatska je čvrsto uz Hrvate u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 12. kolovoza 2023. - 11:37
Autor: 
 „Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori i sastao se s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Hrvatske građanske inicijative. Njegov posjet dolazi nakon prijetnji i uvreda koje su primili čelnici HGI - ja zbog čestitke koju su uputili povodom državnog blagdana u RH, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  Božinović se detaljno upoznao s problemima hrvatske zajednice i sa svime što ih opterećuje na društvenoj i političkoj sceni.
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović je kazao da Hrvatska čvrsto stoji uz Hrvate u Crnoj Gori i da je komunikacija Vlade i hrvatske zajednice kontinuirana. On je naglasio da je Republika Hrvatska članica EU i NATO i da može u mnogome pomoći Crnoj Gori na putu integracija. 
Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je zahvalio ministru Božinoviću na dolasku i istakao da je posebno važan trenutak njegovog posjeta, a da je podrška Vlade RH kao nikada do sada jaka i konkretna, što je snaga i sigurnost Hrvatima u Crnoj Gori.
Ministar Božinović je nakon službenog susreta, s predstavnicima HGI - ja i HNV - a prisustvovao obilježavanju 71. godišnjice Bućarske olimpijade, koja se proslavlja u Đurđevom brdu na zogovima BK Brđanin. Središnji ured za Hrvate izvan RH uložio je značajna sredstva u rekonstrukciju bućarskih terena u Đurđevom brdu, pa se i na ovaj način pokazuje briga Vlade Republike Hrvatske za očuvanjem tradicije Hrvata u Crnoj Gori"  - stoji u  priopćenju Hrvatske građanske inicijative.