PREDSTAVLJANJE BAŠTINE BOKE U PULI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. ožujka 2013. - 11:18
Autor: 

Podružnica HMI Pula, u suradnji s Udrugom Bokeljske mornarice 809 iz Pule, predstavit će Istranima dio bogate baštine Hrvata iz Boke kotorske.
Izložba "Iz prošlosti Boke kotorske- kravata u Bokelja" biće održana u petak, 15. ožujka u 18 sati predstavljanjem knjiga "Pomorstvo Boke kotorske na slikama Bazija Ivankovića", autora Željka Brguljana, te "Sabrana djela Viktora Vide" a u19 sati je otvaranje izložbe "Iz prošlosti Boke kotorske- kravata u Bokelja" u prostorijama HMI - Pula Carrina 7.

Izložbu i promocije predstavit će predsjednik Udruge Bokelja u Zagrebu Josip Gjurović, dopredsjednik Željko Brguljan i suautor izložbe, povjesničar umjetnosti Nikola Albaneže iz Academije Cravatice, te Ana Bedrina, voditeljica podružnice Hrvatske matice iseljenika u Puli.
O doseljavanju Hrvata iz Boke u Istru i o iseljavanju Istrana u Boku, što se vidi po brojnim istim prezimenima u oba kraja, govorit će predsjednik bokeljske udruge u Puli Fredi Tripović i dugogodišnji novinar dnevnika "Glasa Istre" Ratko Radošević.