NAŠ GOST – ŽELJKO BRGULJAN

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. ožujka 2014. - 12:07
Autor: 

„Kravata u Bokelja" naziv je izložbe fotografija koja je otvorena prošlog mjeseca u Rijeci. Autori izložbe su Željko Brguljan i Nikola Albanež, koji su sakupili osamdesetak fotografija nastalih od pojave fotografije pa do sredine prošlog stoljeća a koje nam donose zanimljivu priču o bokeljskoj prošlosti, a kao centralni motiv uzimaju kravatu.
Gostujići u emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja" jedan od autora prof. Željko Brguljan je kazao kako je izložba izazvala veliko interesovanje u mnogim gradovima gdje je do sada prikazana.
"U Rijeci sam sa direktoricom Pomorskog muzeja Kotor Milevom Pejaković Vujošević dogovorili da ova izložba bude prikazana iduće godine u Kotoru"- kazao je Brguljan.

O svom radu i planovima slikar, istraživač i pisac prof. Brguljan najavio je promociju svoje knjige, likovne monografije o svom radu idućeg ljeta u Boki.
„U suradnji sa don Srećkom Majićem i nakladničkom kućom „Gospom od Škrpjela" pripremam jednu veliku knjigu o izgradnji crkve na Prčanju, Blažene Djevice Marije, u kojoj će najveći dio biti posvećen maritimnom slikarstvu", najavio je naš gost.
Prof. Željko Brguljan rođen je u Kotoru, živi i radi u Zagrebu. Srednjoškolski profesor i slikar član je HDLU-a te je do sada izlagao na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Objavljuje tekstove s tematikom kulturne i pomorske baštine bokokotorskoga zavičaja. Autor je nekoliko knjiga.
Više u našoj emisiji.