ANIMA - IV. KONFERENCIJA ZANOSS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. ožujka 2012. - 11:01
Autor: 

Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA organizira IV Konferenciju ZANOSS - („znanje, akcija, nenasilje, odgovornost, saosjećanje, sloboda) pod sloganom „PREUZMI ODGOVORNOST – UKLJUČI SE" povodom 8.ožujka, Međunarodnog dana žena, sa ciljem da afirmiše 8. ožujak kao politički praznik žena, ukaže na značaj znanja i obrazovanja za ženski pokret, definiše pravce djelovanja, poveća vidljivost ženskog djelovanja osnaži ženski pokret.
Do sada su Konferencije organizirane u Nikšću "Odgovornost, solidarnost i mi imamo što da kažemo",2009., u Bijelom Polju, „Neposlušnost je izbor" ,2010., u Plavu, „ NE siromaštvu ! „ 2011. U svim gradovima je organiziran ulični protest.

Kako se pozicija žena u Crnoj Gori nije popravila a ni odnos prema 8.ožujku i ove godine će organizovati Konferenciju u hotelu „Pine" u Tivtu od 7. ožujka do 9. ožujka, a 8. u 12 sati na Obali Pine u Tivtu održati će se performans „Preuzmi odgovornost – uključi se" kojom će javnosti ukazati na tešku poziciju žena i pozvati žene da izađu na ulicu i pridruže se svim protestima kojima se traži socijalna pravda i smanjenje siromaštva. Učesnice će biti pripadnice marginalizovanih grupa, nevladinih organizacija, Romkinja, žena sa invaliditetom, žena sa sela, samohranih majki, žena izbjeglica, žena koje štrajkuju i novinarki. Pozivamo sve zainteresirane da svojim prisustvom podržite naše aktivnosti - poručuju iz ANIME.