ZANOSS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. ožujka 2013. - 10:42
Autor: 

Centar za žensko i mirovno obrazovanje organizira V. konferenciju žena povodom 8. ožujka, Dana žena. Cilj ovog događaja je višestruk. Između ostalog želja je afirmirati 8. ožujka kao politički praznik kroz vrijednosti kojima se teži, kroz ZANOSS ( Znanje, Akcija, Nenasilje, Odgovornost, Solidarnost, Sigurnost). Također, teži se stjecanju znanja i ukazivanju značaja Ženskog suda, odnosno feminističkom pristupu pravdi na prostoru bivše Jugoslavije. Konferencija ima za cilj povećanje vidljivosti ženskog djelovanja kroz okupljanja različitih žena iz različitih sredina i osnaživanje ženskog pokreta u interesu šire zajednice.

Konferencija okupit će žene koje su "nevidljive" za političke i društvene elite, a čija se prava ne poštivaju. Sudionice su žene iz nevladinih udruga, Romkinje, žene s invaliditetom, samohrane majke, žene koje štrajkuju. Također Konferenciji će nazočiti i gošće iz međunarodnih organizacija, Odjeljenja za ravnopravnost polova i Odbora za ravnopravnost polova u Skupštini Crne Gore.
Konferencija će početi 7. ožujka, dok će se centralni preformans, pod imenom "Moj izbor je promjena", održati na Trgu od oružja, 8. ožujka, s početkom u 12:00 sati.