rujna 2023

Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Povodom obilježavanja Dana europske baštine 2023., koji se održavaju na temu ,,Živo nasljeđe'', JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore organizirala je 25. 9. 2023. godine edukativnu radionicu „Fešta od pašte i pamidora'', na kojoj je predstavljena bokeška kužina uz degustaciju ,,pašte na pamidore'' u restoranu ,,Dekaderon''.

Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Crkva sv. Eustahija u Dobroti ove godine obilježava 250 godina svoje izgradnje i blagoslova. Jučer je održana sveta misa te obilježen blagdan sv. Eustahija. Svetu misu je predvodio kotorski biskup u miru, mons. Ilija Janjić, uz koncelebraciju don Pavla Medača i don Siniše Jozića. Kako don Pavao ističe, Sveti Eustahije je zaštitnik ovog mjesta i prije izgradnje crkve. Don Pavao je podsjetio na povijest crkve, kada se prvi put spominje i koliko godina već imamo priliku slušati u njoj riječ Božju. Mons.

Emitirano: 
Nedjelja, 24. rujna 2023.

Eci peci pec.

Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Eci peci pec.

Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Kad ljude krstimo stvarima...

Emitirano: 
Subota, 23. rujna 2023.

Kad ljude krstimo stvarima...

Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Promocija knjige “Zapisi sa muljanske rive u sjećanjima Ilka Marovića i poeziji Gracije Gaša Marovića”, bit će održana u Multimedijalnoj dvorani Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” Kotor u četvrtak, 28. 9., s početkom u 19 sati.
Ovu knjigu pored sjećanja autora Ilka Marovića obogatili su i stihovi Gracije Gaša Marovića, pjesnika koji svojom poezijom iskazuje ljubav prema Boki i moru kao vječnoj inspiraciji.
O knjizi će govoriti profesorica Aleksandra Tomović, pjesnikinja Dubravka Jovanović, kao i autor knjige Ilko Marović.

Četvrtak, 21. rujna 2023.

JU Muzej i galerija Tivat započinje novi ciklus likovnih radionica za djecu “Mali čuvari kulturne baštine” – “Živo nasleđe” i time obilježava međunarodnu manifestaciju “Dani evropske baštine”.

Predstavljanje Zbornika o Milanu Šufflayu,  održat će se 26.9.,  u Zagrebu, u Matici hrvatskoj, u Dvorani J.Petričevića, s početkom u 18 sati. Sudjeluju: dr. sc. Stipe Kljaić i dr. sc.Vladimir Lončarević. Događaj organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće CG i Nacionalni savjet Albanaca.

Srijeda, 20. rujna 2023.

Predsjednici manjinskih nacionalnih savjeta Crne Gore uputili su dopis ministru ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, ministru pravde Crne Gore, ombudsmanu Siniši Bjekoviću i Oani Cristini Popi, šefici Delegacije Europske unije u Crnoj Gori. U nastavku ga u cijelosti prenosimo.

Vaša ekscelencijo, uvaženi ministri, poštovani Ombudsmane,

Stranice