Tripundan u Zagrebu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. veljače 2015. - 9:25
Autor: 

Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809. - podružnica  Zagreb je i ove godine tradicionalno organizirala proslavu Tripundana. Svake godine brojni Bokelji okupe se u crkvi svete Marije na Dolcu, gdje nazočni imaju priliku približiti se Boki. Prije svečane mise u istoimenoj crkvi nazočni imaju priliku uživati gledajući Kolo Sv. Tripuna. Na početku svečane mise Mali admiral izgovara "Lode", a ove godine je tu čast imao Frane Rogić, izdanak starosjedilačke tivatske obitelji Staničić.

 

Također, 28. veljače u Hotelu Sheraton održat će se Bokeljska večer. Program Večeri će biti bogat, a započet će Kolom SV. Tripuna i "Lodama" , a nastavit će se umjetničkim programom u izvedbi polaznika Glazbene škole "Brkanović" iz Zageba. Premijerno će se izvesti i pjesma "Boko moja" autorice glazbe i teksta Bokeljke tivatskih korijena Jasne Rogić.

 

Bokeljskoj večeri, koja predstavlja završnu manifestaciju Tripundanskih svečanosti nazočit će oni koji Boku nose sa sobom , kao i svi oni koji je osjećaju i koji se njome ponose.