Ženska rukometna elita stigla u Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 29. svibnja 2020. - 15:23
Autor: 

Ženski rukometni klub Tivat formiran je 2001. godine. Uglavnom je bio fokusiran na rad s mlađim selekcijama, a seniorski pogon i vizija da se može stići do elitnog društva zaživjela je 2016. godine, dolaskom na čelo kluba Veljka Bulatovića.

Svi su bili svjesni dav se uspjeh ne može  ostvariti preko noći, ali ogroman rad, trud i odricanja su se na kraju isplatila. Direktor kluba Peđa Usanović i prvi trener Đorđo Peruničić, koji je istovremeno jedan od najboljih igrača Crne Gore, a brani boje Partizana iz Tivta sa kojim je osvojio titulu i Kup, a ove sezone ostao uskraćen da se bori za oba trofeja, uz sve rukometašice i spomenutog Veljka Bulatovića, nisu odustajali.

Nisu se predavali ni prethodne dvije sezone, kada je samo malo sreće i iskustva nedostajalo da se stigne do elitnog društva. Nisu klonuli duhom, naprotiv. Nastavili su da se bore, a u sezoni koju je prekinuo koronavirus, imali su skoro od 12 pobjeda uz neriješen epilog meča sa ekipom Nikšića, sa kojom su i dijelili prvo mjesto na tabeli.

Sezona je prekinuta, prvobitna odluka je bila da neće biti proširenja lige, niti prvaka, ali je na inicijativu klubova preinačena, pa je ŽRK Tivat stigao do cilja, do elitnog društva. Odmah treba naglasiti da je plasman u Prvu ligu više nego zaslužen.

„Ostvarili smo zaista izuzetan uspeh i mnogo smo ponosni. Niko nam ništa nije poklonio. Uveren sam kao i sve devojke koje vodim, da bi na parketu stigli do elitnog društva da nije bilo prekida šampionata zbog koronavirusa. Mnogo rada, truda i pre svega entizijazma je uloženo u projekat koji smo uspeli da realizujemo, ali ne želimo da stanemo, ne želimo da se zadovoljimo ostvarenim. Cilj je da nastavimo da rastemo, da u sezoni koja sledi budemo konkurentni najboljim klubovima u Crnoj Gori“, naglasio je trener ŽRK Tivat, Đorđo Peruničić.

Istovremeno, ŽRK Tivat je iskoristio priliku  zahvaliti se  na pomoći Snežani Matijević i Siniši Kusovcu, predsjednicima Općine Tivat u periodu kada se klub razvijao, rastao i stigao do elite, odnosno Dejanu Maslovaru i Darki Ognjanović, koji su bili zaduženi za sport u spomenutom periodu, kao i doktoru Peđi Štiletu, velikom prijatelju kluba.