Vaterpolo: Hrvatska u finalu!

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 28. srpnja 2017. - 9:18
Autor: 
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske slavila je protiv Srbije s 12:11 i prošla u finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Hrvatska je sedam godina bila bez pobjede nad Srbijom, ali jučer je prekinula crni niz! U subotnjem finalu u 20:30 igrat će protiv Mađarske koja je sa 7:5 svladala Grčku u drugom polufinalu.

Bila je to sjajna utakmica Hrvatske protiv branitelja naslova. Srbi su na početku utakmice imali dva gola prednosti (3:1), vodili su i većim dijelom utakmice, ali se naši nisu predavali.
Hrvatska je stalno puhala za vrat protivniku, a onda 4:51 minute prije kraja utakmice golom Vukičevića prvi put povela. Mandić je nakon toga izjednačio na 11:11 da bi Joković s još jednim igračem više zabio za 12:11. Srbi su na kraju imali još 10-ak sekundi za napad, ali nisu uspjeli zabiti sjajnom Marku Bijaču koji je danas skupio devet obrana. Srbi su u prve tri četvrtine iskoristila sedam od osam igrača više, no u posljednjih osam minuta nije pogodila ni u jednom iz tri pokušaja što dovoljno govori koliko su naši igrači bili koncentrirani kad je bilo najpotrebnije. Hrvatsku su do pobjede vodili Maro Joković i Sandro Sukno s po tri gola, dok su po dva zabili Luka Lončar, Andro Bušlje i Ante Vukičević. Andrija Prlainović bio je sjajan sa šest golova za Srbiju, dok je kapetan Filip Filipović potpuno zakazao. Srbi su od 2014. do danas osvojili baš svako natjecanje na kojem je nastupila, no Hrvatska je večeras prekinula taj niz. Osim toga, uzvratili smo im za dva teška poraza u finalima posljednjeg SP-a u Kazanu prije dvije godine i Olimpijskih igara u Riju lani. A sada je vrijeme za novo zlato.