Sjajni Stevanović vodio Hrvatsku do važne pobjede nad Norveškom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. siječnja 2018. - 9:53
Autor: 
Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva upisala je novu pobjedu, u zagrebačkoj Areni pobijedila je Norvešku.

Izabranici Line Červara odigrali su znatno bolje nego protiv Bjelorusije, djelovali su svježije i odmah je to izgledalo puno bolje. Uz to, probudio se i naš vratar Ivan Stevanović koji je fenomenalnim obranama omogućio našim da se odvoje i bio ključan u ovoj važnoj, velikoj pobjedi. Hrvatski rukometaši odlično su krenuli i od samo početka vodili, imali u prvom dijelu i četiri pogotka viška. "Stivi, Stivi", orilo se Arenom, naš golman oduševljavao je publiku.
Pred kraj prvog dijela smo malo pali i dopustili Norvežanima da sedam minuta prije odmora dođu na minus jedan. Ipak, Vori je na iskustvo izborio sedmerac po isteku vremena, a Čupić zabio za 17:15.

U nastavku utakmice dugo se igralo gol za gol, cijelo vrijeme smo održavali dva razlike, a onda se ponovno razbranio Stevanović i slomio Norvežane. Ključan potez odigrao je i Štrlek u 50. minuti kada smo igrali s dva igrača manje, a on je ukrao loptu i u kontri nas odveo na pet razlike.
To nam je omogućilo da mirno privedemo utakmicu kraju i upišemo iznimno važnu pobjedu. Štrlek je zabio šest golova i proglašen je igračem utakmice, Cindrić je zabio pet, a Mamić četiri gola. Briljantni Stevanović upisao je 15 obrana.