SP: Luković u četvrtfinalu, loš dan za Petkovića

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. studenog 2019. - 8:27
Autor: 

Ljubitelji boćanja u regiji  mogu  biti itekako zadovoljni rezultatima,  koji su ostvarili momci iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije na Svjetskom šampionatu u Mersinu.

Srbija je izborila dva mjesta u četvrtfinalu. U  utrci za medalju ostao je Miloš Milaković u disciplini precizno izbijanje, odnosno Zoran Milinković i Srđan Butorac u disciplini par.

Miroslav Miro Petković, momak koji se može pohvaliti s više od 20 medalja s velikih europskih i svjetskih natjecanja, nije uspeo  stići  do četvrtfinala, što je prilično negativno iznenađenje. Iako je poznat kao sjajan natjecatelj, ovoga puta je zakazao u disciplini precizno izbijanje pa je zauzeo 14. mjesto.

U četvrtfinale su stigli: Miloš Milaković iz Srbije, Davor Janžič iz Slovenije i Pero Ćubela iz Hrvatske. Na rezultat Mira Petkovića je dosta utjecala činjenica da je gotovo istovremeno imao natjecanja u dvije discipline. Ovoga puta, danak je platio u preciznom izbijanju, a nedugo zatim i disciplini pojedinac gdje je poslije pobjede na startu protiv boćara iz Turske, doživio dva poraza i ostao bez mjesta među osam najboljih.

Nedugo zatim radosnu vest ljubiteljima boćanja u Crnoj Gori donio je Marko Luković, koji je još uvijek mlađi senior, ali je u seniorskoj konkurenciji uspio  stići  do četvrtfinala u disciplini brzinsko izbijanje. Marku nedostaje iskustva, ali hrabrosti i odvažnosti da se umiješa u borbu za medalju, ne. Samim plasmanom među osam najboljih na planeti ostvario je uspjeh, ravan osvajanju medalje.

Marko Luković i Dejan Stjepčević, koji je i selektor reprezentacije Crne Gore nisu uspeli da naprave iznenađenje i stignu među osam najboljih u disciplini štafeta. U paklenoj konkurenciji, u četvrtfinale su plasman izborili Slovenci Borčnik i Petrič, odnosno Hrvati Živolić i Kraljić.

Šampionat planete se nastavlja u petak, a ljubiteljima ovom atraktivnog sporta, ostaje da nada da će neko od momaka iz regije uspjeti da se domogne neke od medalja u Turskoj.