OI: Sjajni dan za Hrvate

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. kolovoza 2016. - 8:56
Autor: 

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković (26) opravdala je ulogu favoritkinje i osvojila svoje drugo uzastopno zlato na Olimpijskim igrama iz samo jednog ispravnog hica! Sandra je tako postala prva hrvatska sportašica koja je na ljetnim Olimpijskim igrama obranila zlatnu medalju.

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio obraniti veliku prednost na vrhu u plovu za odličje i na koncu je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Premda je ispustio zlato, Stipanović može biti ponosan jer je osvojio prvo olimpijsko odličje u povijesti hrvatskog jedrenja.
Stipanović je uoči završnog plova bio u vodstvu sa 10 negativnih bodova prednosti u odnosu na Australca Toma Burtona. Imao je osigurano srebro i jedini cilj u plovu za odličje bilo je pokriti Australca i ne dozvoliti mu da pobjegne.

Hrvatski boksač Filip Hrgović izborio je olimpijsku medalju nakon pobjede nad kubanskim predstavnikom Lenierom Peroom. Filip je u teškoj kategoriji (+91) dobio i iskoristio priliku za ugrabiti olimpijsku medalju. U četvrtfinalnom dvoboju čekao ga je Kubanac Lenier Pero koji je gotovo pune dvije runde sjajno parirao snažnijem Hrvatu. Odlično se kretao i koristio prilike koje su mu donijele čak i minimalnu bodovnu prednost nakon prve runde. No, već u prvoj rundi jednom mu je sudac 'odbrojavao'... Druga runda donijela je rješenje. Trajao je Kubančev ples do posljednje minute, a tada je ponovno morao na 'brojanje', što je Filipa nagnalo na veći rizik i u idućem napadu pronašao je pravi udarac u bradu i nokautom završio meč. Tako se plasirao u polufinale i uzeo barem olimpijsku broncu, no dojam koji ostavlja u Riju sugerira da bi medalja mogla biti i većega sjaja.