Nepobjediva braća Sinković osvojila zlato!

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 12. kolovoza 2016. - 9:03
Autor: 

Hrvatska ima novu olimpijsku medalju. Druga medalja u Rio de Janeiru i drugo zlato, no prvo hrvatsko veslačko zlato u povijesti. Neponovljiva braća Martin i Valent Sinković olimpijski su prvaci!

Čudesnoj braći ovo je 29. pobjeda u nizu otkako su 2014. iz četverca preselili u dvojac na pariće. Nitko ih nikada još nije pobijedio, a kruna karijere svakako je utrka u Rio de Janeiru. Više i bolje od zlata na Olimpijskim igrama ne može. Svoje savršenstvo su potvrdili na pravom mjestu i na pravi način.

Litavci ih pritisnuli kao nitko nikada

No ovoga puta, kako to i priliči OI-ju, bili su na iskušenju kao nikad prije. Ne bi to bila klasična hrvatska sportska priča da nas Sinkovići nisu u neizvjesnosti držali do posljednjih metara. Pritisnuo ih je litavski čamac s Ritterom i Griskonisom od samog početka. Nakon 500 metara braća su bila u vodstvu s nešto manje od sekunde prednosti. Na pola staze Litavci su smanjili prednost na samo 0,23 sekunde i pojačali tempo. U zadnju dionicu utrke Litavci su čak i preuzeli vodstvo, a to je nešto na što Sinkovići nisu naviknuti.

Nema straha, Sinkovići imaju 'turbo'

I taman kada smo počeli strahovati da će ostati bez suđenog im zlata, oni su nam pokazali od čega su napravljeni pravi šampioni. Uključili su turbo i u zadnjih 500 metara Litavce ostavili 1,11 sekundi iza sebe. Šampionski.

Favoriti kao nitko na Igrama

Koeficijent na braću prije utrke bio je najmanji na Olimpijskim igrama u svim sportovima. Samo 1,08 govorilo je koliki su Sinkovići favoriti. I to kao da je malo utjecalo na psihu fantastične braće. U finalu su ih dobro iskušali Litavci, no Hrvati su jasno pokazali tko je tu gazda i opravdali povjerenje kladionica, navijača, trenera i kolega.