Luštica Bay novo regatno polje i za „krstaše“

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 31. kolovoza 2019. - 9:29
Autor: 

Prva regata u klasi “krstaš” u predivnom akvatoriju zaljeva Trašte i Rosa, Luštica Bay Cup 2019., održat će se ovog vikenda  (31. 8.– 1. 1.) u organizaciji Luštica Bay i Jedriličarskog kluba “Delfin” (JK Delfin).

Jedriličarska regata izuzetne ture - od marine Luštica Bay do otoka Lastavica i nazad, bit će sasvim sigurno jedna od najuzbudljivijih ruta za ovaj sport u Bokokotorskom akvatoriju i pružiti nesumnjiv izazov jedriličarima, ali i užitak zaljubljenicima u jedrenje koji će s kopna promatrati nadmetanje.

U subotu, 31. 7., bit će upriličena revijalna transfer regata, od Rosa od Luštica Bay marine, gdje je osiguran vez za sve sudionike regate. U nedjelju će se održati Luštica Bay Cup, čiji finiš će biti dodjela nagrada u 17 sati.

Prijave za regatu su moguće danas u Luštica Bay marina kancelariji, od 15 do 19 sati.

“Dugogodišnja podrška Luštice Bay mladim jedriličarima JK Delfin, uz prepoznatljivost crnogorskog jedrenja i ideju da se Tivat još bolje pozicionira na međunarodnoj regatnoj sceni, doveli su do osmišljavanja regatnog polja u zalivu Trašte za “krstaše” na uzbudljivoj ruti koja će jedriličarima omogućiti izazovno nadmetanje na otvorenom moru uz obod poluostrva Luštica. Regata će postati tradicionalna, a mi smo sa velikim zadovoljstvom prigrlili jedrilice”, priopćila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Nautičarima je neprocjenjiv pristup obali koji pruža Luštica Bay marina, kao nesumnjivo atraktivna destinacija za razvoj nautičkog turizma. Infrastruktura i logistika Luštice Bay učinili su dostupnim jedrenje u zaljevu Trašte, a time i izlazak na otvoreno more koji je vrlo značajan za jedriličare.

Početkom lipnja, održana je mala regata u zaljevu Trašte, za klase Optimist i Laser.