Europa Cup za klasu ILCA – stiže preko 80 jedriličara iz 14 zemalja

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. listopada 2022. - 15:56
Autor: 

Tivat i Crna Gora su od 6.10. do 9.10. domaćini regate Europa Cup-a za klasu ILCA, za koju je sudjelovanje prijavilo 85 natjecatelja iz 13 zemalja Europe i dalekog Bahreina. Oni će se od četvrtka do nedjelje nadmetati u trima kategorijama- olimpijskoj ILCA 7, prelaznoj klasi za muškarce- ILCA 6 i ILCA 4 za djevojke. Bit će ovo treće veliko međunarodno natjecanje u organizaciji Tivćana, kojim Jedriličarski klub Delfin nastavlja da pozicionira Crnu Goru na mapi prepoznatljivih europskih jedriličarskih destinacija.

EurILCA je evropska organizacija za klasu ILCA, koja koordinira sve 42 evropske zemlje, izdajući smjernice, obavještenja o regatama i uputstva za jedrenje, upravlja kalendarom i prijavama svih regata Evropskog prvenstva, Europa kupa i Master serije. Izuzetno iskustvo saradnje sa tivatskim Delfinom u organizaciji Evropskog prvenstva za klasu ILCA do 21 godine, koje je održano uz podršku kompanije Luštica Development u zalivu Trašte 2021.godine, opredijelili su evropsku ILCA federaciju da našem klubu povjeri organizaciju regate Europa Cup-a. Učešće na ovom takmičenju prijavili su jedriličari i jedriličarke iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Kipra, Grčke, Češke, Portugala, Ukrajine, Njemačke, dalekog Bahreina i domaćina, Crne Gore.bPored crnogorske ILCA reprezentacije u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, boje naše zemlje braniće još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova“.

Ceremonija otvaranja Europa Cup-a zakazana je u Jedriličarskom klubu Delfin, Šetalište Seljanovo 8, Tivat, u četvrtak, 6.10., u 18 sati. Svečanosti će prisustvovati i potpredsjednik EurILCA, Zlatko Jakelić, predsjednik Općine  Tivat, Željko Komnenović i predsjednik Crnogorskog jedriličarskog saveza, Predrag Vukčević.

Regata Europa Cup Tivat 2022 će se jedriti u akvatoriju Tivatskog zaljeva, s operativnom obalom na Seljanovu, ispred prostorija JK Delfin. Organizaciju događaja su, pored EurILCA, podržali Općina Tivat, Turistička oganizacija Tivat, lokalna javna poduzeća i kompanije.