Dukić stigao do finala, Marković bio jako blizu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. travnja 2021. - 21:40
Autor: 

Završena su prva tri dana jedrenja na kvalifikacijskoj regati za Olimpijske igre u portugalskoj Vilamuri. Reprezentativci Crne Gore jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković, predvođeni selektorom Klakorom imaju razloga za zadovoljstvo. Dukić je na kraju prva tri kvalifikacijska  dana na 26. mjestu.

Dukić, koji je dva puta bio sudionik Olimpijskih igara, finalne regate jedri u zlatnoj grupi. Slijede  tri dana finalnog jedrenja, još šest regata. Razlika u prikupljenim bodovima je mala, pa je Dukić i dalje u igri za osvajanje jedne od dvije preostale olimpijske vize za koje se bore ukupno 18 zemalja.

Devetnaestogodišnji Ilija Marković, jedan od najmlađih sudionika na kvalifikacijskoj  regati u Vilamuri, borio se svom snagom, i na kraju prva tri kvalifikacijska dana zauzeo je 77. mjesto u konkurenciji 139 natjecatelja. Svega sedam pozicija dijeli ga od plasmana u zlatnu grupu. Marković je prospekt za Olimpijske igre u Parizu, stečeno iskustvo će biti od velikog značaja, kako u nastavku natjecanja, tijekom kojeg će nastojati da izbori što bolju poziciju u generalnom plasmanu, kao i u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Stečeno iskustvo će imati priliku da materijalizira na Europskom prvenstvu za mlade, koje će tijekom ljeta biti održano u Tivtu.