Nikola Golubović se ne predaje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. kolovoza 2020. - 9:57
Autor: 

Nastavljeno je Europsko prvenstvo u jedrenju u portugalskoj Vilamuri. Nikola Golubović, član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, uspio je tijekom tri kvalifikacijska dana zauzeti 36. mjesto, ostvario je primarni cilj. pa je zajedno s još 54 jedriličara nastavio borbu u zlatnoj grupi, za što bolji plasman u Europi. Prvi dan u zlatnoj grupi donio je izuzetno nestabilne uvjete na regatnom polju, a Nikola je pokazao karakter. Poslije lošeg jedrenja u prvoj regati, u drugoj je uspio stići do 16. mjesta, pa je na kraju dana bio na koti 35. Pred njim su još dva dana, još četiri regate, a samim tim, dovoljno prilika da se probije blizu europskog vrha u zaista jakoj konkurenciji.

Golubović je u konkurenciji 107 jedriličara iz Europe, prvog dana, osvojio deveto i 12. mjesto, drugog dana je dodao treće mjesto i jedan penal, koja je izbrisana kao najslabiji rezultat, dok se trećeg dana nije najbolje snašao na zahtjevom regatnom polju, pa je zauzeo 26. i 39. mjesto te je sa 14. mjesta pao na 36.

Europsko prvenstvo u klasi Laser 4.7 se nastavlja danas. Trenutno, na prvom mjestu se nalazi Premislav Mahovski iz Poljske, drugi je Džejson Kefalonitis iz Grčke, a treći Markos Altariba iz Španjolske.