EECU21 2021: Sjajna organizacija, velike borbe i kraj prvenstva

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. lipnja 2021. - 21:08
Autor: 

Europsko prvenstvo u olimpijskim klasama za jedriličare do 21 godine, koje je organizirano u Tivtu u uvali Trašte, danas je završeno.

Nakon šest dana velikih borbi, kako sa vremenskih uvjetima, tako i na regatnom polju, nakon osam regata u klasi ILCA 7 (jedriličari), odnosno devet u klasi ILCA 6 (jedriličarke), dobili smo nove šampione Starog kontinenta u olimpijskim klasama.

Zlatnu medalju prigrabio je Julijan Hofman iz Njemačke, Leopoldo Bareto Haške iz Španjolske je osvojio srebrno odličje, dok je Gutijer Verhuls donio brončanu medalju za Švicarsku. Spomenuti momci su osvojili medalje i u otvorenom dijelunatjecanja.

Ugled regije su najbolje obranili Bruno Gašpić iz Hrvatske, Ilija Marković iz Crne Gore i Božidar Golubić, koji su u paklenoj konkurenciji momaka, koji sanjaju mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu, stigli do zlatne grupe, a na kraju, Bruno Gašpić je bio šesti, Ilija Marković 27., a Božidar Golubić 37.

Nikola Banjac iz Srbije je posljednjeg dana kvalifikacija ostao bez mjesta u zlatnoj grupi, ali nije odustao od borbe, pa je na kraju osvojio drugo mjesto u srebrnoj grupi, odnosno 43. u generalnom plasmanu. Antun Tomašević iz Hrvatske je završio na 59. mjestu, Antonio Marendić iz Hrvatske na 63. mjestu, Marko Petković iz Srbije na 73. Danilo Bešić na 74., dok je Stefan Anđelić zauzeo 75. mjesto.

U konkurenciji jedriličara do 19 godina u klasi ILCA 7, zlatnu medalju je osvojio Mihal Krasodomski iz Poljske, srebrnu medalju je osvojio Tomas Flašon iz Francuska, dok je Tiodor Midlton iz Norveške, osvojio brončanu medalju.

Kada su u pitanju jedriličari do 19 godina u klasi ILCA 7, zlatnu medalju je osvojio Mihal Krasodomski iz Poljske, srebrnu Tomas Flašon iz Francuske, dok je Tiodor Midlton iz Norveške osvojio brončanu medalju.

Momci iz regije su u ovoj kategoriji zauzeli: Antun Tomašević iz Hrvatske 20. mjesto, Antonio Marendić 24., Danilo Bešić iz Srbije 37. mjesto, dok je Stefan Anđelić iz Crne Gore na 38. mjestu.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6, zlatnu medalju je osvojila Marilena Makri sa Cipra, koja je obezbijedila mjesto na Olimpijskim igrama u Japanu. Srebrnu medalju je osvojila Kjara Benini Florijani iz Italije, dok je brončano odličje pripalo Alesiji Palanti iz Češka.

Od djevojaka iz regije, Ursula Balaš iz Hrvatske je osvojila 23. mjesto, Kristina Boja iz Srbije je na koti 32., Carla de Karina iz Hrvatske na koti 43., Ana Jovanović iz Srbije je 45., Jana Jakšić iz Crne Gore je 46., a Anja Lučić iz Crne Gore je na 47. mjestu.

Večeras se u amfiteatru u marini Luštica Bay organizira dodjela nagrada, kao i vatromet koji će obilježiti kraj jednog velikog i značajnog natjecanja za Crnu Goru.