Radionica instrumenata Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. lipnja 2016. - 9:00
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, otkriva još jednu radionicu za djecu koja će se održati u sklopu pratećih aktivnosti tijekom festivalskih dana, od 1. do 12.7., ali i u predfestivalskom periodu.

Uredništvo Pratećeg programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljuje  radionicu instrumenata koju će voditi slovenački kompozitor i redatelj Peter Kus .

Petodnevna radionica za djecu i mlade, posvećena je stvaralaštvu i kreativnosti koje djeca mogu izraziti na pravim glazbenim  instrumentima. Peter Kus i djeca će zajedno raditi na stvaranju glazbenog  performansa „Bing, bang, bong“, koji će izvesti pred publikom po završetku radionice, 26. 6.

Peter Kus je kompozitor, redatelj lutkarskih predstava, graditelj instrumenata i predavač iz Ljubljane (Slovenija). U svojim novim projektima, on istražuje oblast u kojoj se glazba i kazalište susreću. Rezultat su lutkarsko-glazbeni performansi i predstave među kojima su Crna Kuhinja (Black Kitchen) (2004), Glas (The Voice) (2005.), Tristan Vox (2006.), Kralj sluša (A King Listens) (2007.), Izgubljeni ton (The Lost Tone) (2010.), Pjevajući zamak (The Singing Castle) (2011.), Šuma pjesama (The Forest of Songs) (2012.) i Bing, Bang, Boing – dječak koji pravi buku (2014.). Predstave su sudjelovale  na brojnim internacionalnim festivalima i nagrađivane su brojnim priznanjima za glazbu i originalnost.

Peter Kus je također i dizajner i graditelj originalnih glazbenih instrumenata. U rujnu  2008. godine, osmislio je čuvenu i široko hvaljenu seriju izložbi originalnih glazbenih  instrumenata „Euphonia“, predstavljenu u više gradova u Sloveniji.

Prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ovog ljeta činit će glazbenii, likovni, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcionira kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.