Radionica za djecu “Biram ... Pozorište / Posoli pokretom Kotor”

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 03. lipnja 2016. - 9:47
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, otkriva još jednu radionicu za djecu koja će se održati u sklopu pratećih aktivnosti tijekom festivalskih dana, od 1. do 12. 7. 2016.

Uredništvo Pratećeg programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljuje  radionicu pod nazivom “Biram ... Pozorište / Posoli pokretom Kotor”.

 "Biram ... Pozorište" je i naziv baletske predstave, koju Aleksandra  Dejanović radi s djecom, pa je tematski vezuje i za radionicu.

"To je radionica plesnog teatra sa temom ispitivanja dječjih potreba za umjetničkim stvaralaštvom i njihovog stava o dostupnim i sugerisanim scensko/medijskim sadržajima. Kroz rad na vježbama improvizacije i kompozicije, interakciju, istraživanje prostora i različitih kvaliteta pokreta, upoznavajući se i sa elementima klasičnog baleta i savremene igre, radionica će rezultirati prikazom iskaza učesnika kroz neverbalni scenski izraz. Namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina", ističe mentorica radionice “Biram ...  Pozorište”.

Aleksandra Dejanović, koja će voditi radionicu pokreta rođena je u Beogradu 1980. godine, a obrazovanje je stekla u baletskoj školi "Lujo Davičo", također u Beogradu, te na akademiji Hoger Instituut Voor Dans u Antwerpenu. Sudjelovala  je kao igrač i koreograf u brojnim predstavama i umjetničkim projektima u Beogradu, Antwerpenu, Briselu. Danas se bavi baletskom pedagogijom i koreografijom u Kotoru i Herceg Novom.

Prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ovog ljeta činit će glazbeni, likovni, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcionira kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.

Uskoro vam otkrivamo još programa koji će ovog ljeta da pokrenu val dječje kreativnosti u Kotoru.