Obilježen blagdan Gospe od Anđela

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. kolovoza 2024. - 9:25
Autor: 

Povodom blagdana Gospe od Anđela danas je u istoimenoj crkvi na Verigama održana sveta misa.

„Svi smo danas osjetili potrebu biti ovdje. Moliti se i zahvaliti se.  Upravo je Krist onaj koji nas vodi i privlači  k sebi, Marija nam je put ka njemu, najbolji put. Nitko ne može, kada molimo Isusa, bolji  nam zagovornik biti od one koja je njegova majka, koja ga je pratila, koja mu je pomagala, koja ga je držala u naručje“  -  kazao je don Željko Pasković, koji nas je podsjetio na vrijednost majke, oca, njihov značaj u našim životima, imajući u vidu da su u današnjem vremenu, nažalost,  prave vrijednosti izgubile smisao te da moramo biti svjesni utočišta i gdje ga možemo naći. To je naravno vjera,  Krist, Djevica Marija, koje uvijek možemo zamoliti za oprost, jer kako je kazao don Željko, svi smo mi grešnici, ali važno je zamoliti za oprost i oprostiti drugima. Svi mi imamo zajedničku majku, majku Kristovu, Blaženu Djevicu Mariju.

Don Srećko Majić je čestitao prisutnima današnji blagdan te zahvalio don Željku na propovijedi: „Živimo u vremenu, a svako je vrijeme bilo teško. Današnje vrijeme je možda malo više teško, nego druga vremena. Zašto? Jer, sredstva informiranja nažalost naglašavaju ono što je negativno, a veoma se malo govori o onome što je dobro, što je lijepo, hvalevrijedno i pohvalno. Uvijek je kroz  povijesti bilo toga“. Istakao da je poruka današnjeg blagdana da pokušamo više misliti i  razmišljati o onome što je pozitivno u našem životu i današnjem svijetu. Također, podsjetio je na činjenicu da  Kotorska biskupija ima 150 crkava, od kojih je 25 posvećeno Djevici Mariji, a u samom gradu Perastu posvećeno je 7 kapelica.

„Malo se govori o onome što je Boka ostavila, što Boka daje, čime se u svijetu možemo ponositi" – govori nam don Srećko te naglašava da se  moramo  posvetiti pozitivnim stvarima, koje su stavljene u drugi plan i razmišljati  o onome što je lijepo, dobro, korisno u svijetu  i veselo i radosno u sadašnjem životu.

Povodom blagdana Gospe Snježne u ponedjeljak, 5.8.,  u istoimenoj crkvi  na Verigama sveta misa bit će u 8 sati.