Održana Misa u crkvi Gospe od Anđela

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. kolovoza 2018. - 9:56
Autor: 

Svetu misu u crkvi Gospe od Anđela u Verigama danas je predslavio don Dražen Kraljić. Drugog kolovoza slavi se franjevačka svetkovina Gospa od Anđela, a prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost, ako se ispovjede, pričeste, izmole Oče naš i pomole se na nakanu Svetog Oca.

 „Danas nam Crkva, po tko zna koji put, stavlja lik Blažene Djevice Marije, njezinu sliku. Danas ju slavimo kao Gospu od Anđela, kao onu koja je upućena anđelima. Znamo da je Majka Božja puno puta pomagala svima onima koji su se utjecali njezinom zagovoru. Molimo danas na poseban način da dobijemo oprost od Gospodina; molimo isto tako na poseban način kao što je molio sv. Franjo za mir i jedinstvo, prije svega svih kršćana, ali i za mir i jedinstvo među svim religijama, da taj mir zavlada na čitavome svijetu“, istakao je don Dražen Kraljić.

Crkva Gospe od Anđela u Verigama bila je značajno strateško mjesto u svojoj povijesti oko koje su Peraštani podigli utvrde s puškarnicama i branili svoj grad. S tog mjesta su se podizale i razvlačile Verige kojima se blokirao ulazak neprijateljskih brodova u zaljev i iz te uloge potječe i ime ovog tjesnaca.