Predstava „Bilo jednom u maju“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. veljače 2016. - 8:40
Autor: 

U Velikoj  dvorani Centra za kulturu Tivat  u petak, 5. veljače,  odigrat će se kazališna predstava „Bilo jednom u maju“.

 „Univerzalna životna priča o ženi koja želi ljubav i porodicu, kroz izuzetnu montažu precizno napisanih i mogućih situacija, tipiziranih likova, gradacijom vode priču u globalnu scensku metaforu o otuđenju i “filozofiji slučaja”. Riječ je o tzv. literarnom pozorištu koje hoće glumca i njegov artizam. Upravo na ovim premisama je zasnovan naš autorski teatarski proces u ovoj predstavi. Bez totalnog glumačkog angažmana u svim nijansama, “krupnim planovima” od smijeha do suza, ova predstava je skoro nemoguća. Od prve probe glumci su bili “svoji na svome” i radost glumačkog traganja je gradirala kroz sve probe na novoj sceni Nikšićkog pozorišta. “Bilo jednom u maju” je prva predstava na novoj sceni, pripremali smo je sa velikom odgovornošću i puno pozitivnih emocija“,  kaže o predstavi režiser Goran Bulajić.

Predstava je rađena po tekstu suvremenog mađarskog dramskog pisca Žolta Požgaja, a u adaptaciji i režiji crnogorskog redatelja Gorana Bulajića. Scenografiju potpisuje mr. Anka Gardašević, kostimografiju mr.  Jelena Đukanović, a glazbu je poznati nikšićki bend„Autogeni trening“.

 Uloge su povjerene afirmiranim crnogorskim glumcima: Kristini Stevović, Gordani Mićunović, Milošu Pejoviću, Dobrilu Bobanu Čvoroviću, Jovanu Krivokapiću, Nikoli Vasiljeviću, Stevanu Radusinoviću i Nebojši Vulanoviću.

Cijena ulaznice je 4 eura.