20. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. lipnja 2012. - 9:15
Autor: 

20. Kotorski festival pozorišta za djecu biće održan od 1. do 10.srpnja.
Program čini 15 predstava, a tu su i prateći te edukativni, teorijski i animacioni programi.
Svakodnevno će se tokom trajanja Festivala održavati radionice u kojima će učestvovati djeca i mladi iz Boke, a cilj je unapređenje njihove umjetničke kreativnosti.
Kao specijalni dio programa bit će organiziran i književni Veče posvećeno pokojnom Draganu Raduloviću – čovjeku koji je jedan od najzaslužnijih za ono što je Festival postigao kao i veče posvećeno Ljubivoju Ršumoviću.

Bit će tiskan „Vodič kroz Kotor" a u pitanju je knjiga za djecu koja će ih upoznati sa Kotorim i njegovom povješću, umjetničkim i kulturnim blagom. U planu je niz animacionih programa te nekoliko izložbi na gradskim trgovima – kazao je redatelj Petar Pejaković ravnatelj Fondacije kotorski festiva za djecuU pratećem programu učestvovaće i niz drugih pozorišnih i plesnih grupa, na Trgu od oružja i Pjaci od kina biće prikazana 34 programa a predstava „Guliver" u produkciji Festivala biti izvedena 5. i 6. kolovoza.
Ovogodišnji Kotorski festival pozorišta za djecu biće otvoren u nedjelju 1.srpnja na Trgu svetog Tripuna italijanski teatar „La terra nuova" odigraće „Bilo jednom davno – Labudovo jezero" u 21 sat.