Nova vrijedna oprema za kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. siječnja 2021. - 19:08
Autor: 

Scenu kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, koje djeluje od 2014. godine ne samo da krase mladi glumci i projekti već i nova oprema, koju su članovi ovog kazališta određeno vrijeme priželjkivali. Naime,  kazalište je realiziralo svoje projekte i predstave pozajmicom neophodne opreme za scenu, što je iziskivalo financijske izdatke, ali i poteškoće u dostupnosti pojedinih elemenata scenskih rekvizita. Danas ovo kazalište posjeduje novu dim mašinu za scenske efekte te računarsku opremu za potrebe kazališta, a uskoro će biti postavljeni i oslikani paravani na pozornici u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, gdje se održavaju kazališne probe i razne promocije. Ove vrijedne donacije omogućene su kroz projekt „Izvedbe kazališne predstave Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi“, podržanim i financiranim od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

„Ova vrijedna donacija, koja je omogućena kroz projekt, koji financira Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, za nas znači mnogo i u organizacijskom smislu, a i u financijskom. Kroz veliki entuzijazam i ljubav prema kazalištu, naša kazališna skupina prevazilazila je mnoge probleme opremanja scene, ozvučenja, osvjetljenja i nedostatka opreme za scenske efekte.
Poslednjih nekoliko godina radili smo prvenstveno na kvaliteti glumačkog izričaja, originalnosti i prepoznatljivosti predstava i stvaranju atmosfere zajedništva i povjerenja u samoj kazališnoj ekipi i dostigli razinu velikih kazališta. Toj razini i uspjehu su već svjedočili brojni posjetitelji i kazališni kritičari. No, za jedno kazalište mnogo znači i oprema kojom raspolaže te nam je ova oprema još jedan korak u uzdizanju na razinu profesionalizma.  Nastavljamo dalje s novim idejama i projektima kazališnog i filmskog repertoara, zahvalni i Hrvatskom nacionalnom vijeću i Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore na potpori koju nam pružaju i razumjevanju značaja ulaganja u kulturu i mlade ljude“ – rekla je za Radio Dux voditeljica kazališta Dijana Milošević.