Otvaranje izložbe Požutjele strane - Tivat kroz novinsku građu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. lipnja 2015. - 9:17
Autor: 

Izložba pod nazivom Požutjele strane - Tivat kroz novinsku građu, bit će otvorena u petak, 5. lipnja u 20:00sati u Zbirci pomorskog nasljeđa. Tekstove je za potrebe Opštinskog arhiva Tivta prikupio novinar Slavko Krstović. Posjetioci će izložbu moći pogledati do 17.lipnja.

 

Izbor za ovu izložbu bili su članci koji su fokusirani na tematiku koju baštini Zbirka pomorskog nasljeđa, te će posjetitelji tako imati priliku da pročitaju originalne novinarske tekstove o prvoj podmornici koja je uplovila u Boku, o uplovljenju broda Jadran, dolasku engleske sredozemne eskade, pomorskoj havariji,ali i proglasima iz rata. 

 

Požutjele stare hartije nekadašnjeg Glasa Boke, Glasnika narodnog univerziteta iz Boke Kotorske, ali i dnevne novine koje i danas imaju čitalačku publiku – Politika i Jutarnji list, osim političko-ekonomskih tema kriju i tekstove o svakodnevnim temama i aktualnostima naših starosjedilaca – o životu uz more i od mora.

 

Kuriozitet ove izložbe su i tekstovi objavljeni davnog 23. siječnja 1908. godine u dnevnim novinama Boka (glasnik za opći interes Bokelja).