Najava Festivala knjige u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. kolovoza 2022. - 8:42
Autor: 

Drugi  Festival knjige – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! održat će se u Kotoru od 6. 9.  do 8. 9.,  pokroviteljstvom Općine Kotor, a u organizaciji Kulturnog centra „Nikola Đurković“, po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda.

„Cilj Festivala je da se skrene pažnja na značaj relevantnih sadržaja u izdavačkoj produkciji Crne Gore u oblasti humanistike, kulture i umjetnosti i afirmiše uloga izdavaštva u nacionalnoj kulturi Crne Gore. Trodnevni multimedijalni program okupiće na jednom mjestu produkciju crnogorskih izdavača, biblioteka, fakulteta, instituta, muzeja, galerija... Pored više promocija izdanja tokom svakog dana Festivala predviđene su dvije izložbe, a povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. septembra i okrugli sto na temu Pismenost danas: elementarna, akademska i digitalna u organizaciji Gradske biblioteke i čitaonice iz Kotora, koja ovim događajem započinje program obilježavanja 70 godina od osnivanja“- najavljuju organizatori.

Svečano otvaranje festivala je 6. 9.,  u 20 sati,  u Staklenoj galeriji Centra za kulturu, gdje će se istoga dana u podne otvoriti dvije izložbe. Uručenje priznanja bit će trećeg dana, prilikom svečanog zatvaranja Festivala.

„U konkurenciji za nagrade su knjige objavljene u protekle dvije godine koje ostvaruju važan naučni doprinos, doprinose inovativno-obrazovnoj praksi, kao i vrijedna reprint izdanja stare knjige koje imaju obilježja neprolazne vrijednosti“.