Kastelova večer u Atriju kotorskog Kulturnog centra

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. lipnja 2017. - 9:27
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica organiziraju predstavljanje književnog djela Borisa Jovanovića Kastela, crnogorskog i mediteranskog pjesnika čiji opus od preko dvadeset knjiga poezije i eseja, posvećen mediteranskoj sudbini i traganju za vlastitim beskrajima, pokazuje da poezija nema granica.

 

Po mišljenju kritike iz regije, Kastel nije samo crnogorski i mediteranski pjesnik nego neko koga možemo nazvati pjesnikom svih naroda Sredozemlja. Predrag Matvejević o Kastelovoj solarnoj poetici zabilježio je –Da sam prije imao u ruci Kastelove knjige, neke bi stranice moga Brevijara bile drukčije, bolje. Rado ga čitam već otprije i mislim – evo prva kao onih koji će poslije mene, bolje od mene, reći sve što treba o Jadranu i Mediteranu.

 

Večer Borisa Kastela, čija poezija živi u antologijama mediteranske i europske poezije na mnogim stranim jezicima, održat će se u Atriju Kulturnog centra u utorak, 20. lipnja 2017. godine, u 21 sat. S pjesnikom će razgovarati književni kritičar Vanja Kovačević. Stihove čita Andrea Marić.