Izložba “Penelopa iz Porta” u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 27. srpnja 2018. - 8:33
Autor: 

Otvaranje izložbe “Penelopa iz Porta” autora Zorana Andrića, upriličit će se  u Muzeju i galeriji Tivat u petak 27. 7.

Zoran Andrić rođen 1960. u Valjevu u Srbiji. Likovno se izražava od ranog djetinjstva. Likovno se educirao  u novosadskoj umjetničkoj školi. Dugogodišnji je član ULUS-a. Svoje crteže i slike izlaže od 1979. na zajedničkim i samostalnim izložbama a od 1992. ima stalne postavke u svojoj Slikarskoj radionici “Višnja” u Valjevu. Od 2003. sudjeluje  po pozivu na likovnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

O njegovom radu doc. dr . Dragan Mitrović zapisao je …”Ovo putovanje mediteranskim izvorima savremene civilizacije, koje nam tananim umetničkim senzibilitetom i uzbudljivim slikarskim umećem priređuje Zoran Andrić, završićemo sanjalačkim i proročanskim rečima njegovog duhovnog sabrata, Vinsenta van Goga: „Život je, uprkos svemu, kao bajka. Znaš, bezbožni su oni koji ne veruju u ovo sunce i ovakav predeo.“ Nastavljajući srpsku slikarsku tradiciju 20. veka, Zoran Andrić, lakoćom maratonca, pobedonosno unosi baklju ekspresionističkog slikarstva u 21. vek, u svoj njenoj žestini, izvornoj svežini i okrepljujućoj inovativnosti. U vremenu u kome se na sve strane razglašava smrt umetnosti, srpsko slikarstvo nije izgubilo svoj Arl. Iz tmine postmodernog sumraka pred nama svetle slike ovog stvaraoca svim bojama ustreptale ljubavi, prirodne moralnosti i rasplamsale nade“.

Otvaranje izložbe je s početkom u 21 sat, dok će posjetitelji  imati priliku  izložbu pogledati do 10. 8.  2018. godine.