Izložba „Nematerijalna kulturna dobra Crne Gore” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. ožujka 2023. - 11:33
Autor: 

U ponedeljak, 27. 3.,  bit će  upriličena izložba pod nazivom „Nematerijalna kulturna dobra Crne Gore”, s početkom u 18 h.

Ovom izložbom ustanova se pridružuje globalnom projektu Wiki Loves Living Heritage i nastavlja projekt započet krajem prošle godine “Zaštita nematerijalnih kulturnih dobara kroz učenje”. Iz ustanove podsjećaju da su mnoge aktivnosti usmjerene ka podizanju svijesti o zaštiti i očuvanju nematerijalnih kulturnih dobara, s osvrtom na UNESCO Konvenciju 2003.

Izložbu čini 20 ilustracija nematerijalnih kulturnih dobara naše zemlje, koje je radila Isidora Avramović, studentica  Fakulteta vizualnih umjetnosti.

Na izložbi će govoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat, Danijela Đukić, potpredsjednik Općine  Tivat, dr. Andrija Petković, dok će Izložbu otvoriti dr .Maja Ćetković, v.d. direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore, koja je pomogla u realizaciji ove izložbe. Moderatorica programa bit će teoretičarka umjetnosti Nina Milićević, dok će se  otvaranje odvijati na prvom katu galerijskog prostora.